• Statele Unite şi alte câteva ţări au permis Kievului să folosească arme donate de Occident pentru a ataca în interiorul teritoriului rusesc.
  • Schimbarea poziţiei SUA a fost atribuită de către oficiali bombardării zilnice de către Rusia a Harkovului.
  • Germania a declarat că a acordat Ucrainei permisiunea de a trage cu arme livrate de Germania asupra unor ţinte din Rusia.

Preşedintele Joe Biden a insistat joi că armele americane nu vor fi folosite pentru a ataca Moscova, după ce a autorizat Ucraina să atace ţinte din interiorul Rusiei cu arme furnizate de Occident.

Ca răspuns la ofensiva rusă din nord-estul Ucrainei, Statele Unite şi alte câteva ţări au permis Kievului să folosească arme donate de Occident pentru a ataca în interiorul teritoriului rusesc.

„Acestea sunt autorizate să fie folosite în apropierea graniţei, atunci când sunt folosite de cealaltă parte a graniţei pentru a ataca ţinte specifice din Ucraina”, a declarat Biden pentru ABC News, într-un interviu publicat joi, citat de Agenţia France Presse.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

„Nu autorizăm atacuri la 320 de kilometri în interiorul Rusiei şi nu autorizăm atacuri asupra Moscovei, asupra Kremlinului.”

Oficialii americani au declarat săptămâna trecută că Washingtonul a ridicat parţial restricţiile pentru a permite Ucrainei să îşi apere regiunea estică Harkov, care se învecinează cu Rusia.

Schimbarea poziţiei SUA a fost atribuită de către oficiali bombardării zilnice de către Rusia a Harkovului, al doilea oraş ca mărime din Ucraina.

De asemenea, Germania a declarat că a acordat Ucrainei permisiunea de a trage cu arme livrate de Germania asupra unor ţinte din Rusia.

Biden a declarat că armele furnizate de SUA erau destinate să atace „chiar dincolo de graniţă, (de) unde se primesc tiruri semnificative cu arme convenţionale folosite de ruşi pentru a intra în Ucraina şi a ucide ucraineni”. Preşedintele a vorbit în Franţa, unde participă la evenimentele care marchează cea de-a 80-a aniversare a Zilei Z.

Citește și