• Biden a spus: „Este timpul ca acest război să se încheie”.
  • Președintele american a declarat că forțele israeliene au recuperat sâmbătă șase cadavre ale unor ostatici deținuți de Hamas.
  • Biden a avertizat fără echivoc că „liderii Hamas vor plăti pentru aceste crime”.

Președintele american Joe Biden s-a declarat „devastat și indignat” de recuperarea a șase cadavre de ostatici, inclusiv cel al unui american de origine israeliană din Fâșia Gaza. La 31 august, Biden a calificat această evoluție drept „tragică” și „reprobabilă” și a avertizat fără echivoc că „liderii Hamas vor plăti pentru aceste crime”, promițând în același timp că va continua să lucreze 24 de ore din 24 pentru a ajunge la un acord care să asigure eliberarea celorlalți ostatici deținuți de gruparea palestiniană, scrie NDTV.

Președintele american a declarat că forțele israeliene au recuperat sâmbătă șase cadavre ale unor ostatici deținuți de Hamas într-un tunel sub orașul Rafah.

„Am confirmat acum că unul dintre ostaticii uciși de acești teroriști vicioși ai Hamas a fost un cetățean american, Hersh Goldberg-Polin, a declarat Biden într-o declarație publicată de Casa Albă.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), contraamiralul Daniel Hagari, a fost citat de Times of Israel afirmând că cei șase ostatici recuperați din Rafah, în sudul Gaza, au fost „uciși cu brutalitate” de Hamas cu puțin timp înainte de sosirea trupelor IDF.

Vorbind cu reporterii după ce a părăsit o biserică din Delaware, Biden a spus: „Este timpul ca acest război să se încheie”.

Vicepreședintele Kamala Harris a afirmat într-o declarație că Hamas „trebuie eliminată” și nu i se poate permite să controleze Gaza.

Harris a transmis condoleanțe părinților lui Goldberg-Polin, cetățean american în vârstă de 23 de ani, Jon și Rachel, și a declarat: „Nu am nicio prioritate mai mare decât siguranța cetățenilor americani, oriunde s-ar afla ei în lume. Președintele Biden și cu mine nu vom ezita niciodată în angajamentul nostru de a-i elibera pe americani și pe toți cei ținuți ostatici în Gaza”.

Citește și