• Joe Biden cedează presiunilor și se retrage din cursa prezidențială.
  • După dezbaterea dezastruoasă cu Trump, Biden a continuat să facă o serie de gafe jenante.

E oficial. Joe Biden s-a retras din cursa pentru un nou mandat. Anunțul a venit duminică seară, actualul președinte anunțând și pe cine susține să-i ia locul: Kamala Harris. „A fost onoarea vieții mele să vă fiu președinte”, spune Biden. „Cel mai prost președinte din istoria țării”, reacționează Trump.

Anunţul lui Biden se referă exclusiv la rolul său de candidat democrat în alegerile prezidenţiale din noiembrie. Acesta nu are nicio legătură cu rolul său actual sau cu mandatul său de preşedinte, pe care a declarat că intenţionează să îl exercite în întregime. Biden va rămâne preşedinte până când succesorul său va depune jurământul la 20 ianuarie 2025.

De altfel, Casa Albă a confirmat că Joe Biden „așteaptă să își ducă mandatul la bun sfârșit”, adică va rămâne președinte până în ianuarie 2025.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Era previzibilă, nu era inevitabilă. Biden putea să rămână și chiar și fără donatori, Partidul Democrat ar fi mers înainte cu candidatura sa pentru că nu ar fi putut face nimic altceva. Faptul că Biden a renunțat este un lucru necesar pentru a repoziționa Partidul Democrat în aceste alegeri, dar nu este neapărat o garanție a unei relansări totale a acestui partid în campanie pentru că lucrurile sunt extrem de dezechilibrate în acest moment. Plecarea târzie în campanie a Kamalei Harris este una care leagă un bolovan de picior în această campanie. Dacă ar fi fost cu mai mult timp în urmă, poate ar fi fost altă alegere făcută. Kamala Harris are anumite calități, dar în mod evident, are anumite defecte pe zona de comunicare publică”, a explicat Sergiu Mișcoiu, analist de politică externă, la Aleph News.

Citește și