• „Trebuie să fie. Chiar trebuie să îl evităm”, a declarat Biden.
  • Declarațiile președintelui vin în contextul în care atacurile aeriene israeliene asupra Libanului au ucis duminică zeci de persoane.
  • Președintele nu a dorit să spună când intenționează să discute cu Netanyahu.

Președintele Joe Biden a declarat duminică că va discuta cu premierul israelian Benjamin Netanyahu și consideră că un război total în Orientul Mijlociu trebuie evitat, scrie AP News.

„Trebuie să fie. Chiar trebuie să îl evităm”, a declarat Biden reporterilor în timp ce se îmbarca la bordul Air Force One pentru Washington.

Declarațiile președintelui vin în contextul în care atacurile aeriene israeliene asupra Libanului au ucis duminică zeci de persoane. Președintele nu a dorit să spună când intenționează să discute cu Netanyahu.

Recomandări

LE PEN URMĂRITĂ PENAL
VORBE GRELE
REVIN INUNDAȚIILE
DRAGON A AJUNS
NOUL ȘEF HEZBOLLAH
PAPA, ÎN VIZITĂ SURPRIZĂ

Hezbollah, susținută de Iran, a suferit o serie de lovituri mortale în structura sa de comandă, inclusiv uciderea liderului său general, Hassan Nasrallah, ca parte a unui val de lovituri israeliene din ce în ce mai îndrăznețe, menite să submineze capacitatea grupului de a ataca teritoriul său.

Cu zeci de mii de civili strămutați de ambele părți, administrația Biden a încercat să ajungă la o soluție negociată care să le permită acestora să se întoarcă acasă și să prevină un conflict regional mai amplu.

Mai devreme duminică, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, a declarat că Israelul a „anihilat” structura de comandă a Hezbollah cu o serie de lovituri aeriene care l-au eliminat pe liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, și pe mai mulți lideri ai grupului.

Dar Kirby a avertizat că Hezbollah va lucra pentru a se reconstrui rapid.

„Cred că oamenii sunt mai în siguranță fără el pe aici”, a spus Kirby, referindu-se la lovitura de vineri care l-a ucis pe Nasrallah. „Dar ei vor încerca să se refacă. Urmărim să vedem ce fac pentru a încerca să umple acest vid de conducere. Va fi greu”.

Citește și