• Hamas şi Gardienii Revoluţiei din Iran au confirmat moartea lui Haniyeh.
  • Locuitorii din Gaza se tem de faptul că uciderea lui Haniyeh ar putea prelungi războiul în regiune.
  • Întrebat despre consecinţele uciderii lui Ismail Haniyeh asupra discuţiilor, Biden a remarcat că evenimentul „nu a ajutat”.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că uciderea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, nu a fost de ajutor pentru a ajunge la o încetare a focului în războiul Israelului din Gaza.

În urma asasinării lui Ismail Haniyeh în Iran, care a atras o serie de ameninţări la adresa Israelului că nu va rămâne nepedepsită, există un risc crescut de escaladare într-un război mai amplu în Orientul Mijlociu, scrie agenţia Reuters.

Hamas şi Gardienii Revoluţiei din Iran au confirmat moartea lui Haniyeh, care participase la discuţiile indirecte, mediate la nivel internaţional, privind obţinerea unei încetări a focului în Gaza.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

Locuitorii din Gaza se tem de faptul că uciderea lui Haniyeh de miercuri ar putea prelungi războiul în regiune.

Întrebat despre consecinţele uciderii lui Ismail Haniyeh asupra discuţiilor, Biden a remarcat că evenimentul „nu a ajutat”.

De asemenea, preşedintele american a declarat că a avut o conversaţie directă cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu în cursul zilei de joi, scrie Jerusalem Post.

Guvernul Netanyahu nu a revendicat niciun atac, dar a declarat că Israelul a aplicat în ultima vreme lovituri zdrobitoare mai multor ţinte din Iranului, inclusiv Hamas şi Hezbollah, cu sediul în Liban, şi că va răspunde în forţă la orice atac.

Tensiunile Israelului cu Iranul şi Hezbollah au alimentat temerile legate de un conflict extins într-o regiune deja tensionată de atacul Israelului asupra Gazei, care a ucis zeci de mii de oameni şi a provocat o criză umanitară.

Citește și