• Autoritățile din Argeș au introdus noi restricții
  • Locuitorilor județului le este interzisă folosirea coșului de cumpărături de mână la supermarket

Rata de infectare cu coronavirus din județul Argeș a ajuns la 4,88 la mia de locuitori, iar autoritățile au impus noi măsuri de combatere a răspândirii. Prefectul Emanuel Soare și reprezentanți ai autorităților competente s-au înâlnit cu cei ai supermarketurilor și ai marilor centre comerciale din județ, fiind luată decizia de a se renunța la coșul de cumpărături de mână în cadrul magazinelor.

„Ținând cont de numărul ridicat al cazurilor de infectări cu noul coronavirus, dar și de faptul că se apropie minivacanța de 1 decembrie și perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul Emanuel Soare a stabilit, împreună cu reprezentanții operatorilor economici, să fie implementate mai multe măsuri de limitare a aglomerării și a riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2.

De comun acord, s-a stabilit să se renunțe la coșurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În același timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor. Angajații supermarketurilor și agenții de pază vor fi mai vigilenți și vor îndemna clienții să respecte normele de protecție sanitară – în special purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței fizice. În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienților în magazin. În același timp, instituțiile cu atribuții de control vor continua verificările, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală amenzile fiind între 500 și 2500 lei”, se arată într-un comunicat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT