• Dezbaterea, programată pentru 10 septembrie în Philadelphia, Pennsylvania, va fi prima confruntare dintre cei doi candidați la președinție.
  • Regulile sale sunt similare cu cele ale dezbaterii din iunie dintre președintele Joe Biden și Trump.
  • Analiștii au sugerat că echipa lui Harris credea că regula l-ar avantaja pe Trump.

Vicepreședintele Kamala Harris a fost de acord cu regulile viitoarei dezbateri televizate cu adversarul său Donald Trump, inclusiv să permită ca microfoanele să fie dezactivate atunci când este rândul celeilalte persoane să vorbească, scrie BBC.

Campania lui Harris a combătut anterior regula microfoanelor în surdină, care a fost acceptată de predecesorul său în competiția prezidențială, Joe Biden. Analiștii au sugerat că echipa lui Harris credea că regula l-ar avantaja pe Trump. Dar miercuri, atât campania lui Harris, cât și cea a lui Trump au fost de acord cu regulile de bază ale dezbaterii stabilite de rețeaua gazdă ABC News.

Dezbaterea, programată pentru 10 septembrie în Philadelphia, Pennsylvania, va fi prima confruntare dintre cei doi candidați la președinție. Regulile sale sunt similare cu cele ale dezbaterii din iunie dintre președintele Joe Biden și Trump, găzduită de CNN, în cadrul căreia prestația slabă a lui Biden a dus la un cor de voci care îi cereau să renunțe la nominalizarea Partidului Democrat.

Recomandări

ROMÂNIA, LOVITĂ DE PLOI
ISRAELUL VREA RĂZBOI CU LIBANUL
PUTIN VREA VICTORIA
BUCUREȘTI ATRAGE TALENTE
OPENAI SE DESCHIDE MAI MULT
HAI LA ARENA ELEVILOR!

Observatorii politici au sugerat la momentul respectiv că regula microfoanelor în surdină utilizată în acea dezbatere ar fi putut fi în avantajul lui Trump, deoarece i-a limitat capacitatea de a-l întrerupe pe dl Biden și de a vorbi pe nerăsuflate, și l-a ajutat să aibă o prestație mai măsurată.

Într-o scrisoare trimisă miercuri către ABC, campania lui Harris a declarat că încă mai crede că va fi „fundamental dezavantajată” de formatul dezbaterii, afirmând că acesta „va servi la protejarea lui Donald Trump de schimburile directe cu vicepreședintele”.

Dar campania a adăugat că acceptă regulile astfel încât dezbaterea să poată avea loc. „Înțelegem că Donald Trump riscă să nu participe deloc la dezbatere, așa cum a amenințat că va face anterior, dacă nu acceptăm formatul preferat de el”, a declarat acesta. „Din acest motiv, am acceptat întregul set de reguli propus de ABC, inclusiv microfonul mut”.

Campania Trump a declarat într-o declarație că este „încântată că Kamala Harris și echipa ei de resturi ale campaniei Biden” au „acceptat regulile deja convenite”.

Citește și