• Printre cei care s-au deplasat la Washington, DC, pentru a se întâlni cu Harris s-au numărat guvernatorul Josh Shapiro, senatorul Mark Kelly și guvernatorul Tim Walz.
  • O decizie este necesară înainte de Convenția Națională Democrată, care începe pe 19 august la Chicago.
  • Shapiro a înregistrat cote de aprobare ridicate de când a fost ales în 2022 și ar putea-o ajuta pe Harris să cucerească Pennsylvania.

Kamala Harris a intervievat duminică potențialii candidați la funcția de Vicepreședinte, înainte de turneul de săptămâna viitoare, scrie BBC.

Printre cei care s-au deplasat la Washington, DC, pentru a se întâlni cu Harris s-au numărat guvernatorul Josh Shapiro, senatorul Mark Kelly și guvernatorul Tim Walz.

Potrivit CBS, partenerul BBC din SUA, opțiunile pentru Vicepreședintele democrat au fost reduse la un grup de cinci persoane.

Recomandări

HAGA GOING GREENER
TRAFIC AFECTAT DE INUNDAȚII
UNDE MERGI AZI?
SUA, ÎN PERICOL
CUM E VREMEA?
4 MORȚI ÎN INUNDAȚII

O decizie este necesară înainte de Convenția Națională Democrată, care începe pe 19 august, la Chicago. Nu este clar dacă alți potențiali candidați, inclusiv guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, sau ministrul Transporturilor, Pete Buttigieg, aveau programată o întâlnire cu Harris.

Harris a devenit oficial candidatul democrat la președinție vineri, în urma unui vot al delegaților partidului.
După ce va fi anunțat candidatul lui Harris, se așteaptă ca cei doi să facă un tur al statelor în curs de desfășurare.

Shapiro a înregistrat cote de aprobare ridicate de când a fost ales în 2022 și ar putea-o ajuta pe Harris să cucerească Pennsylvania – un stat care trebuie neapărat câștigat în cursa pentru Casa Albă.

Senatorul de Arizona Mark Kelly, fost pilot al Marinei și astronaut NASA, a devenit o voce importantă în ceea ce privește siguranța armelor, iar poziția sa fermă privind frontierele și criticile ocazionale la adresa Administrației Biden ar putea contribui la atragerea alegătorilor independenți și conservatori.

Walz, care a servit 12 ani în Congres înainte de a deveni guvernator al statului Minnesota în 2019, a câștigat atenția la nivel național pentru strategia sa numindu-i pe Donald Trump și JD Vance „ciudați”.


Vineri, Președintele Joe Biden a declarat că a vorbit cu Kamala Harris despre căutarea unui contracandidat. Întrebat ce calități ar trebui să caute la un candidat la Vicepreședinție, el a spus: „O voi lăsa pe ea să se ocupe de asta”.

Partenerii potențiali care să o însoțească pe Harris pe lista democraților pentru alegerile din noiembrie se confruntă cu un proces de verificare exhaustiv – trebuie să răspundă la aproximativ 200 de întrebări, înainte de a fi luați serios în considerare.

Citește și