• Harris a propus măsuri precum o deducere fiscală de 50.000 de dolari pentru proprietarii de întreprinderi mici.
  • Donald Trump a criticat performanța lui Harris în interviu, afirmând că a avut dificultăți în a răspunde la întrebări simple.
  • Sondajele sugerează că Harris a câștigat prima dezbatere cu el, ceea ce a dus la speculații despre o posibilă a doua dezbatere.

Kamala Harris a acordat primul interviu solo din cadrul campaniei sale pentru Casa Albă de când a preluat ștafeta de candidat prezidențial al democraților în urmă cu aproape două luni, scrie BBC.

Vicepreședintele SUA a stat de vorbă cu un post local de televiziune ABC News din statul-cheie Pennsylvania pentru a discuta despre economie, o vulnerabilitate politică și controlul armelor.

Reacționând la interviu, rivalul său republican, Donald Trump, a declarat că „i-a fost foarte greu ieri să răspundă la cele mai simple întrebări”. Potrivit sondajelor de opinie, Harris și Trump se află la egalitate în Pennsylvania și în alte state importante înaintea alegerilor pentru Casa Albă din noiembrie.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

În timpul întâlnirii de 11 minute de vineri din Johnston, Harris a fost întrebată cum ar putea ea să reducă prețurile pentru americani. Inflația a fost în scădere de când a crescut la începutul administrației Biden la un maxim al ultimilor 40 de ani, chiar dacă șomajul a scăzut la minime istorice.

Ea a declarat că le va oferi proprietarilor de întreprinderi mici o deducere fiscală de 50.000 de dolari pentru a-și lansa întreprinderile și un avans de 25.000 de dolari pentru cumpărătorii de locuințe pentru prima dată. Prețul planului și cine s-ar putea califica sunt neclare.

Luna trecută, Harris a propus „prima interdicție federală privind prețurile exagerate la alimente”, dar nu a menționat această idee în interviul de vineri. Aceasta a provocat critici din partea economiștilor și a grupurilor de afaceri, iar Trump a comparat-o cu controlul prețurilor în stil sovietic.

De asemenea, Harris a declarat vineri postului local ABC că susține drepturile constituționale privind armele, dar dorește să vadă interzise armele semiautomate.

„Cred cu tărie că este în concordanță cu Al Doilea Amendament și cu dreptul dumneavoastră de a deține o armă să spunem, de asemenea, că avem nevoie de o interdicție a armelor de asalt”, a spus ea. „Acestea sunt literalmente instrumente de război”.

Harris a continuat să îl atace pe Trump, spunând că poporul american are nevoie de cineva care să unească țara, spre deosebire de rivalul ei, despre care a spus că „încearcă să ne facă să ne arătăm cu degetul unii pe alții”.

Ea a mai spus că va „oferi o nouă generație de lideri”. Trump a postat sâmbătă dimineață pe platforma sa de socializare Truth Social că interviul a fost „o salată mondială, o adevărată mizerie!”

Campania lui Harris a fost stimulată săptămâna aceasta când sondajele de opinie au sugerat că ea a câștigat prima dezbatere de marți cu Trump. Republicanul a declarat de atunci că nu va mai dezbate cu ea, susținând că el a fost câștigătorul.

Citește și