• Din 2020, peste 16 milioane de tineri ai Generației Z au atins vârsta de vot.
  • 8 milioane de baby boomers nu se vor prezenta la vot.
  • Vârsta a devenit o problemă pentru Trump care ar fi cel mai bătrân Președinte la Casa Albă.

Harris are priză la tineri. Generația Z ar muta statele cheie în favoarea Kamalei, susține Sami J. Karam, editor The Wednesday Letter. Analiza sa asupra evoluției demografice a celor șapte „state pivot” cruciale pentru alegerile prezidențiale din 5 noiembrie arată că cei mai tineri alegători ar putea înclina balanța acolo în favoarea candidatei democrate. În același timp, vârsta începe să devină un handicap pentru Donald Trump.

Evoluția demografică a SUA joacă în favoarea Kamalei Harris

Din 2020, peste 16 milioane de membri ai „Generației Z” au atins vârsta de vot. Această categorie votează pentru Partidul Democrat în proporție de două treimi. Chiar dacă scădem 6 milioane de abstinenți, rămân peste 10 milioane de alegători, dintre care aproape 6,5 milioane sunt pentru Harris și doar aproximativ 3,5 milioane de partea lui Donald Trump. Aceasta reprezintă un diferențial de aproape 3 milioane de voturi în favoarea candidatei democrate.

Pe de altă parte, peste 8 milioane de baby boomers – născuți la sfârșitul anilor 1960 – nu se vor prezenta la secțiile de votare, fie pentru că au decedat, fie din cauza vârstei înaintate. Aceștia au avut tendința de a vota republican într-o proporție de 55%.

Recomandări

E VINOVAT
A.I. VA PREZICE PANDEMIILE
VINE VREMEA RECE
ELEVII ÎNVAȚĂ CU A.I.
OLD BUT GOLD
ÎNCEPE WOMEN RALLY

Pe baza acestor două observații simple, este ușor de conchis că schimbările demografice îi avantajează mai mult pe democrați iar Harris ar putea îmbunătăți rezultatul lui Biden din 2020 cu cel puțin 3 milioane de voturi.

Trump este candidatul cel mai în vârstă și a folosit argumentul împotriva lui Biden

Discriminarea în funcție de vârstă este o tactică utilizată pentru a-l face pe concurentul cuiva să pară iremediabil depășit. Este unul dintre cele mai testate instrumente folosite în campania electorală. De-a lungul deceniilor s-a dovedit a fi un atac incredibil de eficient la adresa unui adversar politic. scrie POLITICO.

Kamala Harris, 59 de ani, Trump, 78 de ani, – candidatul republican a trecut de la statutul de atacator la cel de atacat. Dacă va câștiga în noiembrie, va fi cel mai în vârstă Președinte al Statelor Unite care a preluat vreodată funcția. Dintr-o dată, problema este vârsta lui Trump, nu a lui Biden. Colistierul ei, Tim Walz, în vârstă de 60 de ani, spune că Trump este iremediabil „lipsit de energie”, „obosit” și „trebuie să se odihnească puțin în weekend-uri”.

Citește și