• Favoriți pentru vicepreședinte: guvernatorii din Illinois, Minnesota, Pennsylvania, Kentucky, secretarul pentru transporturi Pete Buttigieg și senatorul Arizona Mark Kelly.
  • Revista Time susține că cea mai bună alegere este Josh Shapiro, guvernatorul de Pennsylvania.
  • Josh Shapiro are o mare experiență politică, este consensual și bun orator.

Kamala Harris caută vicepreședinte și ar fi intervievat deja potențialii candidați. Printre cei care sunt luați în considerare se afla guvernatorii democrați din Illinois, Minnesota, Pennsylvania și Kentucky împreună cu secretarul pentru transporturi, Pete Buttigieg și senatorul Arizona, Mark Kelly.

Cine are cele mai multe șanse să facă echipa cu Kamala Harris?

Dacă Kamala Harris dorește să-și dea cea mai bună șansă de a câștiga în noiembrie, guvernatorul de Pennsylvania, Josh Shapiro, ar fi cea mai înțeleaptă alegere. Cel puțin așa crede analistul revistei Times.
Shapiro are o experiență de elaborare a politicilor pragmatice care i-a atras simpatii în rândul unor grupări pe care mulți le credeau incompatibile: democrați și republicani, sindicate de afaceri și de muncă, musulmani și evrei.

Shapiro aduce aproape treizeci de ani de experiență politică la nivel federal, de stat și de comitat. El a petrecut opt ani la Capitol Hill, servind în cele din urmă ca șef de personal extrem de eficient; șase ani ca procuror general al statului și opt ca reprezentant al statului, inclusiv o perioadă ca vicepreședinte al Camerei și încă șase ani în Consiliul Comisarilor din Montgomery County, dintre care cinci ca președinte. Shapiro a câștigat, de asemenea, experiență ca avocat corporativ de peste un deceniu.

Recomandări

HAGA GOING GREENER
TRAFIC AFECTAT DE INUNDAȚII
UNDE MERGI AZI?
SUA, ÎN PERICOL
CUM E VREMEA?
4 MORȚI ÎN INUNDAȚII

Care sunt șansele că Shapiro să fie ales?

Într-un efort de ultimă oră, grupurile de extremă stânga au încercat să saboteze candidatura guvernatorului Shapiro folosind termeni insultători, cum ar fi „Genocid Josh”.

La 20 de ani, când urma cursurile Universității Rochester din New York, el a scris un articol în care spunea că palestinienii sunt „prea înclinați la luptă pentru a-și putea stabili o patrie pașnică”. Întrebat asta în timpul unei conferințe de presă, el a spus că opiniile sale s-au schimbat de atunci și că este în favoarea unei soluții cu două state

Shapiro a avut succes în alegeri pe care mulți le-au considerat imposibil de câștigat. În prima sa cursă politică din 2004, Shapiro a câștigat într-un cartier majoritar republican. Dar mai ales, Shapiro a făcut istorie obținând mai multe voturi decât orice guvernator din Pennsylvania câștigând mai multe voturi decât candidații democrați la președinție în acest stat in 2016 și 2020. Este, de asemenea, foarte popular printre toți alegătorii.

Guvernatorul i-ar putea livra Partidului Democrat pe cei 19 alegători din Pennsylvania. Shapiro este un elocvent vorbitor. Unii comentatori au comparat abilitățile sale cu cele ale lui Obama. Este un centrist și nu un ideolog, are o agenda pro-business și pro-creștere economică si mai ales, este un om de caracter. Nu i-a fost teamă să se angajeze în discuții privind războiul Israel-Hamas și despre ce înseamnă acesta pentru el ca evreu.

Citește și