• Interviul va fi un special de prime-time pe CNN intitulat „The First Interview: Harris & Walz A CNN Exclusive”.
  • Evenimentul va marca de asemenea primul interviu comun al lui Harris cu partenerul său de cursă, guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz.
  • Mizele interviului sunt uriașe, în contextul în care Kamala Harris s-a ferit să acorde interviuri până acum.
  • Kamala spune despre atacurile lui Trump că sunt: „Aceeași carte veche și obosită”
  • Harris, despre Biden: Are inteligența, angajamentul și judecata și dispoziția pe care cred că poporul american le merită.

UPDATE 04:48 – Kamala: „Sunt cel mai potrivit om să facă acest job

Harris a descris în final fotografia cu nepoata ei în timp ce o privea la discursul Convenției Naționale de săptămâna trecută. Kamala a spus se consideră „cea mai bună persoană care să facă această meserie în acest moment ​​pentru toți americanii, indiferent de rasă și sex”. 

UPDATE 04:45 – Walz descrie momentul emoționant cu fiul său de la Convenția Democrată: „Sunt atât de mândru de el”

În timp ce ținea discursul de la Convenția Democrată, fiul lui Walz a fost surprins spunând: „Acesta este tatăl meu”.

„Nu știu ca tată că mi-aș fi putut imagina vreodată asta. Sunt atât de recunoscător pentru atâtea motive să fiu pe acel bilet, dar în acel moment a fost cu adevărat important. Pentru ca fiul meu să simtă un sentiment de mândrie în mine, că încercam să fac ceea ce trebuie”, a mărturisit Tim Walz.

Recomandări

E VINOVAT
A.I. VA PREZICE PANDEMIILE
VINE VREMEA RECE
ELEVII ÎNVAȚĂ CU A.I.
OLD BUT GOLD
ÎNCEPE WOMEN RALLY

UPDATE 04:41 Cum a văzut Kamala Harris momentul retragerii lui Joe Biden?

„Telefonul a sunat, era Joe Biden și mi-a spus ce a decis să facă și l-am întrebat: „Ești sigur?” A spus „da” și așa am aflat. Biden a fost foarte clar că mă va sprijini. Primul meu gând a fost la el, să fiu sinceră”

UPDATE 04:38 – Kamala Harris spune că nu regretă că a apărat capacitatea lui Biden pentru alți 4 ani la conducerea SUA

Harris spune că nu regretă că a avut încredere în puterea și capacitatea lui Biden de a continua mandatul de președinte al SUA. Despre timpul petrecut în administrația Joe Biden a spus că a fost „una dintre cele mai mari onoruri ale carierei mele”.

„Are inteligența, angajamentul și judecata și dispoziția pe care cred că poporul american le merită pe bună dreptate în președintele lor”, a spus Harris despre Biden.

UPDATE 04:30 – Tim Walz: „Recordul vorbește de la sine”

Întrebat despre clarificările pe care le-a făcut în campania din perioada în care a făcut pare din Garda Națională a Armatei, Walz a răspuns: „Înregistrarea este acolo de mai bine de 40 de ani”.

De asemenea, Walz a vorbit și despre utilizarea tratamentelor de fertilitate.

UPDATE 04:28 – Care sunt planurile Kamalei în războiul Israel-Hamas?

„Sunt fără echivoc și de neclintit în angajamentul meu față de apărarea Israelului și în capacitatea acestuia de a se apăra. Și asta nu se va schimba”, a spus Kamala, adăugând că „trebuie să ajungem la o înțelegere care să scape de ostatici”.

„Nu putem privi în altă parte în fața acestor tragedii. Nu ne putem permite să devenim amorțiți de suferință. Și nu o să tac”

UPDATE 04:24 – „Următoarea întrebare. Aceeași carte veche și obosită”, a spus Kamala despre atacurile lui Trump la adresa ei

Despre atacurile repetate ale lui Donald Trump la adresa ei, Kamala Harris s-a apărat spunând: „Următoarea întrebare, vă rog”.

UPDATE 04:17 – Kamala Harris dezvăluie că ar numi un candidat republican în cabinetul său

În cadrul interviului de la CNN, Kamala Harris a spus că va numi un republican în cabinetul său dacă va fi aleasă președinte al SUA în noiembrie. Candidata a precizat că înn acest moment nu are un nume pentru cine va ocupa funcția.

„Aș face-o, cred. Cred că este cu adevărat important. Mi-am petrecut cariera invitând diversitatea de opinii. Cred că este important să avem oameni la masă atunci când se iau unele dintre cele mai importante decizii care au opinii diferite, experiențe diferite. Și cred că ar fi în beneficiul publicului american să aibă un membru al cabinetului meu care să fie republican”, a declarat Kamala Harris.

UPDATE 04:10 – Kamala Harris: „Valorile mele nu se schimbă”

„Cred că cel mai important și mai semnificativ aspect al perspectivei și deciziilor mele politice este că valorile mele nu s-au schimbat”.

UPDATE 04:04 – Care e prima prioritate a Kamalei dacă ar câștiga cursa pentru Casa Albă?

Kamala spune că una dintre priorități e sprijinirea și consolidarea clasei de mijloc, în timp ce Walz a declarat că se bucură că are valori comune cu aceasta.

„Când mă uit la aspirațiile, obiectivele, ambițiile poporului american, cred că oamenii sunt pregătiți pentru o nouă cale de urmat”, a spus Kamala Harris.

Candidata dă vina pe Donald Trump pentru scăderea economică din timpul pandemiei.

UPDATE 04:00 – Începe primul interviu al Kamalei Harris cu Tim Walz

Kamala Harris și Tim Walz țin primul interviu comun de când au devenit nominalizați pentru democrați în cursa pentru Casa Albă.

Kamala Harris va acorda CNN primul său interviu major de la retragerea președintelui Joe Biden din cursa prezidențială din 2024. Interviul urmează să fie difuzat joi seară, la ora 04:00 dimineața, ora României.

Programul, un special de prime-time intitulat „The First Interview: Harris & Walz A CNN Exclusive”, va marca de asemenea primul interviu comun al lui Harris cu partenerul său de cursă, guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz.

La ce oră începe interviul și cum îl poți viziona

Interviul este programat să fie difuzat la ora 21:00 Eastern Time (04:00 România) pe CNN și pe platformele afiliate, potrivit CNN.

În afară de CNN, interviul va fi difuzat și pe CNN International, CNN en Español și CNN Max. De asemenea, va fi disponibil în direct pentru abonații TV prin cablu/satelit pe CNN.com, televizoarele conectate la CNN și aplicațiile mobile, acolo unde este posibil, potrivit postului de televiziune.

Cine va fi moderatorul interviului

Harris și Walz sunt programați să înregistreze interviul cu Dana Bash de la CNN joi după-amiază, în timpul unui turneu electoral în statul-cheie Georgia.

Bash, o veterană a CNN, a realizat mai multe interviuri față în față cu Harris în trecut. Ea a fost și unul dintre moderatorii dezbaterii prezidențiale din iunie dintre Biden și fostul președinte Donald Trump. Prestația ezitantă a lui Biden în acea seară a fost în mare parte văzută ca impulsul pentru conversațiile mai ample din cadrul Partidului Democrat care au determinat retragerea sa din cursa prezidențială.

Care este miza și importanța acestui interviu

Harris se confrunta cu o presiune tot mai mare pentru a participa la un interviu detaliat, abordând o serie de probleme, inclusiv schimbările majore de politică – de când a ieșit câștigătoare ca și candidată a Partidului Democrat luna trecută și a devenit oficial nominalizata partidului săptămâna trecută.

Harris le-a spus reporterilor de campanie acum aproape trei săptămâni că își dorește „să programeze un interviu înainte de sfârșitul lunii”.

Interviul va fi înregistrat joi, în timp ce Harris și Walz se află în Georgia într-un turneu electoral de două zile. Statul Peach a fost esențial în alegerea lui Biden în 2020, iar campania lui Harris vizează să câștige din nou statul în 2024.

După înregistrarea de joi după-amiază cu CNN, se așteaptă ca Harris să-și continue campania prezidențială în sudul Georgiei, înainte de a fi gazda unui miting în Savannah, seara.

Citește și