• 66% din această sumă provine de la donatori care contribuie pentru prima dată.  
  • Retragerea lui Biden din cursă și sprijinul său pentru Harris au dus la o schimbare semnificativă în dinamica alegerilor.
  • Harris se confruntă cu o campanie agresivă din partea lui Trump.

Kamala Harris a strâns 200 de milioane de dolari în campanie, în mai puțin de o săptămână, în cursa pentru Casa Albă, a anunțat duminică echipa sa, citată de Financial Times.

Michael Tyler, directorul de comunicare al campaniei lui Harris, a numit reușita „un record absolut”.

„Din această sumă, 66% a venit de la donatorii care au donat pentru prima dată, încă o dovadă a sprijinului pentru Vicepreședinte”, a spus el.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
GEN Z SUFERĂ DE DOOMSCROLLING
„ÎN SLUJBA ȚĂRII”
TRANSFORMAREA ANULUI

Harris trebuie să crească urgent donațiile pentru a compensa încetinirea după prestația dezastruoasă a Președintelui Biden la dezbaterea cu Trump, de la finalul lunii iunie.

Harris a strâns într-o săptămână mai mult decât au strâns Biden și Trump la un loc în luna iulie. Campania lui Biden a strâns mai puțin de 63,8 milioane de dolari luna trecută, cu 42 de milioane de dolari mai puțin decât Trump, potrivit Open Secrets.

Trump și campania sa au strâns aproximativ 757 milioane de dolari până la sfârșitul lunii trecute, conform datelor financiare de campanie, cu 431,2 milioane de dolari între aprilie și iunie.

Înainte de a ieși din cursă, grupurile asociate lui Biden au strâns 746 milioane de dolari, dintre care 332,4 milioane în al doilea trimestru.

După ce Biden a renunțat la candidatură și și-a anunțat sprijinul pentru Kamala Harris, cursa s-a schimbat radical. Harris a reușit rapid să unească Partidul Democrat în jurul candidaturii sale și a câștigat teren în sondajele de opinie, în comparație cu performanța lui Biden.

Kamala evaluează acum candidații pentru funcția de Vicepreședinte și ar urma să-și anunțe alegerea în următoarele două săptămâni.

La un eveniment de strângere de fonduri în Massachusetts, Harris a recunoscut că Trump rămâne favorit în alegeri, care vor avea loc în 100 de zile, la începutul lunii noiembrie.

„Suntem outsideri în această cursă, dar aceasta este o campanie susținută de oameni,” a declarat Harris.

La un miting în Minnesota, Trump a atacat-o pe Harris, numind-o „rea” în încercarea de a-și adapta campania pentru a o viza pe ea în loc de Biden.

„Dacă o liberală nebună precum Kamala Harris ajunge la putere, visul american este mort” a spus Trump.

După tentativa de asasinat asupra sa, Trump a cerut „unitate“ în politica americană, dar a sugerat că timpul pentru politețuri a trecut.

„Toți spun: <Cred că s-a schimbat. Cred că s-a schimbat de acum două săptămâni. Ceva l-a afectat>. Nu, nu m-am schimbat… Poate că m-am înrăutățit, a spus Trump.

În timp ce campania lui Harris își îmbunătățește atacurile asupra lui Trump, Kamala subliniază că acesta reprezintă o amenințare pentru libertățile fundamentale ale americanilor.

Recent, un sondaj ABC/Ipsos a arătat că mai mulți alegători o văd pe Harris favorabil decât nefavorabil, cu 43% față de 42%.

Un sondaj Wall Street Journal arată că Trump conduce cu 2 puncte procentuale în fața lui Harris în rândul alegătorilor înregistrați, dar este în urma ei cu 1 punct procentual atunci când sunt incluși candidați din partea terță.

Chris Sununu, guvernator republican din New Hampshire, a recunoscut că intrarea lui Harris a creat „o cursă complet nouă”, iar democrații vor avea un „momentum” înainte de Convenția lor de luna viitoare.

JB Pritzker, guvernatorul democrat din Illinois, a declarat că sondajele se schimbă vizibil în favoarea lui Harris, subliniind că electoratul este energizat și că democrații sunt pregătiți să acționeze.

Citește și