Kamala Harris este ținta atacurilor republicanilor

În condițiile în care campania de realegere a lui Joe Biden este tulburată, Donald Trump și aliații săi republicani intensifică atacurile asupra unui inamic politic cunoscut și, spun unii, posibil mai amenințător: vicepreședintele său, Kamala Harris, scrie The Guardian .

În ultimele săptămâni, republicanii au intensificat ceea ce mulți numesc critici rasiste și misogine. Ei au pus la îndoială competența lui Harris, i-au batjocorit comportamentul și au acuzat-o că ascunde preocupările legate de sănătatea președintelui. Trump a dezvăluit o nouă poreclă batjocoritoare pentru vicepreședinte, „Laffin’ Kamala”, pe care a testat-o ​​la un miting de campanie în Florida săptămâna aceasta.

În discursul divagator, plin de minciună, Trump a dedicat câteva minute atacului lui Harris, ale cărui deficiențe în calitate de vicepreședinte, a spus el, au fost de fapt o „poliță de asigurare” pentru titularul aflat în conflict.

„Dacă Joe ar fi ales pe cineva chiar pe jumătate competent, l-ar fi renunțat de la birou cu ani în urmă, dar nu pot pentru că ea trebuie să fie a doua lor alegere”, a spus el.

În timp ce echipa Trump insistă că nu este intimidată de Harris, susținătorii spun că atacurile preventive împotriva vicepreședintelui – femeia cu cel mai înalt rang în politica americană și primul vicepreședinte american de culoare și asiatic  sunt o reflectare a puterii ei. Mai ales că preocupările legate de vârsta lui Biden au scos-o în lumina reflectoarelor. Ca răspuns, un grup de strategi democrați își amplifică apărarea vicepreședintelui, un efort care este necesar pentru a câștiga în noiembrie.

„Trebuie să avem un sunet surround în jurul lui Kamala, care să promoveze tot ce e mai bun din forța ei – că luptă pentru libertățile noastre, că lucrează pentru o viață mai bună pentru toți americanii, că este pregătită să-l provoace pe Trump”, a spus Tory Gavito, președintele și co-fondatorul Way to Win.

Deși grupul nu s-a gândit dacă Biden ar trebui să rămână nominalizat, Gavito a spus că Harris este un atu major pentru partid – fie ca partener de candidatură, fie ca înlocuitor. Noul sondaj de stat pe câmpul de luptă, publicat săptămâna aceasta de grupul ei, a constatat că Harris funcționează puternic cu părțile coaliției democrate pe care Biden se luptă să se energizeze: tinerii și alegătorii negri și latini.

O mare parte din președinția lui Biden, republicanii au avertizat că un vot pentru realegerea președintelui în vârstă de 81 de ani a fost într-adevăr un vot pentru Harris. Nikki Haley, în cursa ei nereușită împotriva lui Trump pentru nominalizarea republicană, le-a spus odată alegătorilor că posibilitatea unei președinții Harris ar trebui să „trimită un fior în coloana vertebrală a tuturor”.

În scenariul improbabil în prezent, Harris devine nominalizata democrată. Republicanii spun că au o mulțime de materiale gata de desfășurat împotriva ei din anii ei ca vicepreședinte și cursa ei de scurtă durată pentru președinte împotriva lui Biden în 2020. Ca cealaltă jumătate a Administrației Biden-Harris, palmaresul ei este legat de cel al președintelui, susțin republicanii, ceea ce înseamnă că ea este la fel de vinovată pentru frustrarea americanilor față de economie și graniță.

Republicanii au încercat să facă din Harris persoana care răspunde administrației la migrația record la granița de sud a SUA, considerând-o drept „țarul de frontieră” absent. Dar ea nu a fost niciodată acuzată de supravegherea politicii de frontieră a SUA; mai degrabă, ea a fost însărcinată, la fel ca Biden în timpul vicepreședinției sale, cu o misiune diplomatică pentru a aborda cauzele fundamentale ale migrației.

Într-o previzualizare a modului în care ar putea arăta strategia lui Trump împotriva lui Harris, campania sa a lansat un anunț online în care susținea o „Great Kamala Cover-Up”. Videoclipul suprapune imagini cu Biden care arată pierdut și dezorientat cu comentarii de la Harris care își apăra aptitudinea pentru birou. „Kamala ne-a mințit ani de zile despre Biden”, se spune. Campania lui Trump s-a referit și la vicepreședinte drept „IQ scăzut Kamala” în această săptămână.

„Nimeni nu a mințit în legătură cu declinul cognitiv al lui Joe Biden și nu i-a susținut politicile dezastruoase în ultimii patru ani mai mult decât Co-pilotul cackling Kamala Harris”, a declarat Caroline Sunshine, purtătoarea de cuvânt a campaniei Trump, într-o declarație pentru The Guardian, care a atacat gestionarea de către administrație a economia și imigrația, printre cele mai vulnerabile probleme ale lui Biden cu alegătorii.

Karen Finney, un strateg democrat care a fost purtător de cuvânt al campaniei prezidențiale din 2016 a lui Hillary Clinton, a spus că atacurile lui Trump și ale campaniei sale fac parte dintr-un vechi „manual de joc” politic folosit pentru a submina femeile în poziții de putere.

„Sunt lucruri ca să-i atace inteligența, să-i atace tonul vocii, râsul ei, limbajul altul. Acestea sunt strategii destul de comune pe care le vedem folosite împotriva femeilor”, a spus Finney.

Mai multe organizații de femei aliniate democratic, inclusiv UltraViolet și Emily’s List, și-au unit forțele pentru a combate ceea ce au descris drept „campanii de dezinformare rasiste și sexiste” împotriva vicepreședintelui, care proliferează online și în campanie, uneori cu sprijinul explicit al oficiali republicani.

„Există întotdeauna motive legitime pentru a critica orice persoană publică, în special politicienii”, a spus Jenna Sherman, director de campanie la UltraViolet Action. Dar ea a spus că multe dintre atacurile de dreapta asupra lui Harris îmbină insulte personale cu mituri și minciuni despre pozițiile democraților în probleme precum avortul și imigrația.

„Este vorba despre misoginie”, a spus ea. „Este vorba despre societatea în care trăim, încercând să normalizeze, în esență, mustrarea femeilor.”

„Vicepreședintele Harris este mândru că este partenerul de conducere al președintelui Biden”, a declarat Brian Fallon, directorul de comunicare al campaniei Harris, într-o declarație pentru The Guardian.

De la dezbaterea prezidențială de luna trecută, unele sondaje au constatat că Harris are performanțe la fel de bune sau chiar mai bune decât Biden într-un concurs ipotetic împotriva lui Trump, despre care unii bănuiesc că l-a provocat noul val de atacuri.

„În calitate de fost procuror de district și procuror general, ea a rezistat în fața fraudătorilor și a criminalilor precum Donald Trump întreaga ei carieră. Trump minte în privința vicepreședintelui pentru că ea a urmărit dosarul împotriva lui pe cele mai mari probleme din cursă.”

Fostul procuror general al Californiei, ales ca senator în 2017, a avut un început dificil în vicepreședinție, împiedicându-se în apariții în presă și luptându-se să iasă în evidență în timp ce republicanii i-au atacat fără încetare performanța. Dar, de când Curtea Supremă a anulat Roe v Wade, Harris a devenit mesagerul principal al administrației privind drepturile reproductive, de departe cea mai puternică problemă a democraților.

La aniversarea căderii lui Roe luna trecută, Harris l-a declarat pe Trump „vinovat” în „cazul furtului libertății reproductive de la femeile din America”. Ea a fost, de asemenea, în fruntea eforturilor de protecție a democrației, grăbindu-se anul trecut în Tennessee pentru a sta alături de parlamentarii de culoare expulzați din legislatura statului pentru că au protestat împotriva violenței cu armele.

„Este calificată să fie președinte”, a spus Biden la conferința sa de presă NATO de joi seară. „De aceea am ales-o.”

El a lăudat-o pe Harris ca fiind un „procuror al naibii” și o „persoană de primă clasă”, punând-o drept o voce principală pentru drepturile reproductive și un locotenent agil care a gestionat eficient un portofoliu larg. Dar chiar dacă Biden a promovat-o pe Harris, s-a referit în mod eronat la ea drept „vicepreședinte Trump”, exact tipul de gafe verbale care i-a deranjat pe democrați în ultimele săptămâni. Trump a preluat imediat pasul greșit.

„Apropo: da, știu diferența”, a răspuns campania președintelui mai târziu la X. „Unul este procuror, iar celălalt e infractor”.

Joi mai devreme, Harris și-a adunat susținătorii din Carolina de Nord, pronunțând genul de denunțuri aprinse ale lui Trump pe care mulți democrați tânjesc în candidatul lor. Urmărind realizările legislative și de politică externă ale administrației Biden, Harris a avertizat că un al doilea mandat al lui Trump ar dăuna poziției țării în lume și îi va face pe americani mai puțin siguri.

„Pe măsură ce Trump se înclină în fața dictatorilor, face America slăbită”, a spus Harris, făcând referire la lingușirea fostului președinte asupra lui Vladimir Putin. „Și asta este o descalificare pentru cineva care vrea să fie comandant șef”.

Distribuind un clip din campania ei din Carolina de Nord, reprezentantul Jared Huffman, un democrat din California, a declarat la X: „VP Harris este în flăcări. Ea a fost verificată, testată și a fost cel mai puternic mesager al democraților de-a lungul acestei campanii. Ea este următoarea dacă avem nevoie de ea și s-ar putea.”

Insistența lui Biden că el este candidatul cel mai bine poziționat pentru a-l învinge pe Trump nu a înăbușit disidența în cadrul partidului său. Un număr tot mai mare de democrați aleși i-au cerut președintelui să se retragă, în timp ce speculațiile cresc cu privire la faptul dacă Harris l-ar putea înlocui în mod realist pe primul loc.

Pe fondul incertitudinii, New York Times a raportat despre campania Biden că a comandat un sondaj pentru a măsura cum s-ar descurca lui Harris într-o confruntare cu Trump. Vine pe fondul unei serii de relatări din presă conform cărora consilierii apropiați președintelui și-au pierdut încrederea în capacitatea lui de a-l învinge pe Trump în noiembrie, ceea ce Casa Albă și campania președintelui au negat.

Într-un memoriu care subliniază „calea de urmat”, președintele de campanie a lui Biden, Jennifer O’Malley Dillon, și managerul său de campanie, Julie Chavez Rodriguez, au spus că nu există niciun indiciu că vreun alt candidat s-ar descurca mai bine decât Biden împotriva lui Trump. Acesta a remarcat că un candidat democrat alternativ s-ar confrunta cu un aval de media negativă, care este deja „integrată” în candidatura sa.

Cu toate acestea, un memoriu separat care circulă printre democrați constituie un contraargument. Intitulat „Cazul pentru Kamala”, documentul, scris anonim de către strategii democrați, susține că a-l face pe Harris nominalizat al partidului este „singura cale realistă de ieșire din această mizerie”.

Se susține că slăbiciunile ei sunt „reale, dar abordabile” și că se bucură de avantaje structurale față de alte alternative potențiale: a fost deja verificată pe scena națională, are cea mai înaltă recunoaștere a numelui și ar avea acces imediat la cufărul de război al campaniei de realegere. .

Cu puțin peste o lună până la întâlnirea democraților la Chicago pentru convenția lor, Harris rămâne cea mai evidentă și, deocamdată, cea mai populară alegere pentru a-l înlocui pe Biden în cazul aparent puțin probabil în care își încheie cursa pentru un al doilea mandat.

Dar, indiferent de ceea ce se întâmplă cu biletul, atenția va rămâne fixată asupra lui Harris, ca următorul în linie pentru un președinte care și-a exprimat îngrijorarea publicului cu privire la capacitatea sa de a servi încă patru ani. De aceea, democrații precum Gavito din Way to Win spun că este important să o aperi agresiv pe toate platformele media.

„Coaliția anti-Maga este mai mare decât Maga”, a spus ea, referindu-se la mișcarea „Make America great again” a lui Trump. „Am dovedit asta în ultimele trei cicluri. Au pierdut constant. O putem dovedi din nou. Dar asta necesită un răspuns complet pe fiecare platformă disponibilă, care îi închide pe oamenii cărora le este frică de femeile puternice.”

Exit mobile version