• Premierul israelian, Benjamin Netanyahu a avut astăzi o întâlnire la Casa Albă cu președintele american Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris.
  • Kamala Harris: Am avut o întâlnire constructivă cu Netanyahu.
  • Kamala Harris: Soluția celor două state e singura varianta viabilă.

Vicepereședintele american, Kamala Harris, a declarat că a avut o „întâlnire constructivă” cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, în care i-a asigurat că „Israelul va avea mereu sprijinul SUA să se protejeze de Iran și proxy”. Harris a subliniat că „Israelul are dreptul să se apere” și a numit Hamas drept „o organizație teroristă”, menționând că există „cetățeni americani captivi în Gaza”.

Ea a spus că este „îngrijorată de situația umanitară și numărul morților din Gaza” și a adăugat că este „timpul ca războiul să se încheie într-un mod în care Israelul să fie un loc sigur, ostaticii să fie liberi, iar palestinienii din Gaza să poată trăi independent, în pace”. Kamala Harris i-a transmis lui Netanyahu că „este timpul să accepte acordul”.

„Le cer americanilor să condamne terorismul, violența, antisemitismul, islamofobia și ura de orice fel”, a adăugat aceasta.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și