• Sâmbătă, Harris l-a atacat pe Trump într-o postare pe rețelele de socializare.
  • Campania Trump a contestat versiunea cimitirului cu privire la evenimente și a declarat că a primit permisiunea familiilor soldaților căzuți la datorie de a filma.
  • Postarea de sâmbătă marchează prima dată când Harris, candidata democrată la președinție, a comentat controversa.

Vicepreședintele Kamala Harris îl critică pe fostul președinte Donald Trump în legătură cu o controversă recentă care a implicat campania sa la Cimitirul Național Arlington, afirmând că cimitirul militar „nu este un loc pentru politică”, scrie BBC.

Sâmbătă, Harris l-a atacat pe Trump într-o postare pe rețelele de socializare, scriind că acesta „nu a respectat un loc sacru, de dragul unei cascadorii politice”. Armata SUA a declarat că un membru al personalului lui Trump „a dat brusc la o parte” un angajat al cimitirului care încerca să avertizeze echipa sa cu privire la regulile care interzic filmarea în cimitir.

Campania Trump a contestat versiunea cimitirului cu privire la evenimente și a declarat că a primit permisiunea familiilor soldaților căzuți la datorie de a filma. Incidentul a avut loc luni, când Trump a participat la un eveniment în onoarea a 13 militari americani care au fost uciși în timpul retragerii țării din Afganistan în urmă cu trei ani.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Postarea de sâmbătă marchează prima dată când Harris, candidata democrată la președinție, a comentat controversa.

Ea a scris că a vizitat Cimitirul Național Arlington din Virginia de mai multe ori în timpul mandatului său de vicepreședinte și că nu ar folosi niciodată acest loc pentru a obține beneficii politice.

„Dacă există un lucru asupra căruia noi, ca americani, putem fi cu toții de acord, acesta este că veteranii noștri, familiile militarilor și membrii serviciilor ar trebui să fie onorați, niciodată denigrați și tratați cu nimic mai puțin decât cel mai înalt respect și recunoștință”, a declarat Harris. „Și este convingerea mea că cineva care nu poate îndeplini această datorie simplă și sacră nu ar trebui să mai stea niciodată în spatele sigiliului președintelui Statelor Unite ale Americii.”

Citește și