• Ea a calificat politicile Casei Albe drept un „succes”, menționând în special scăderea costurilor medicamentelor eliberate pe bază de rețetă și a ratei șomajului.
  • Vicepreședintele a fost nevoit să apere bilanțul economic al Casei Albe, în timp ce inflația și prețurile ridicate ale costului vieții continuă să afecteze buzunarele americanilor.
  • Vicepreședintele a subliniat activitatea administrației Biden cu privire la Legea privind reducerea inflației, care a direcționat sute de miliarde de dolari către energia regenerabilă.

Vicepreședintele american Kamala Harris și-a apărat schimbările de politică, pe președintele Joe Biden și perioada petrecută la Casa Albă, în primul său interviu de când a devenit candidatul democrat.
Doamna Harris a susținut că administrația Biden a reușit să reducă traversările ilegale ale frontierelor în ultimele luni și să „redreseze economia” după pandemie, scrie BBC.

Ea a calificat politicile Casei Albe drept un „succes”, menționând în special scăderea costurilor medicamentelor eliberate pe bază de rețetă și a ratei șomajului: „Este o treabă bună. Mai sunt multe de făcut”.

Harris a apărut în interviul preînregistrat la CNN împreună cu guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz. A fost primul ei interviu în calitate de candidat la președinție. Vicepreședintele a fost nevoit să apere bilanțul economic al Casei Albe, în timp ce inflația și prețurile ridicate ale costului vieții continuă să afecteze buzunarele americanilor. Sondajele au sugerat în mod regulat că alegătorii ar prefera gestionarea economiei de către candidatul republican Donald Trump.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Harris, chestionată cu privire la poziția privind fracturarea hidraulică și schimbările climatice

Harris s-a referit la efortul său de a aborda schimbările climatice și la sprijinul pentru Green New Deal, o propunere democrată de reducere a dependenței de combustibilii fosili, ca la ceva care rămâne o valoare fermă atunci când a fost presată cu privire la pozițiile sale politice schimbătoare. „Întotdeauna am crezut, și am lucrat la asta, că criza climatică este reală, că este o chestiune urgentă”, a spus ea.

Vicepreședintele a subliniat activitatea administrației Biden cu privire la Legea privind reducerea inflației, care a direcționat sute de miliarde de dolari către energia regenerabilă și programele de credite fiscale și reduceri pentru vehiculele electrice.

„Am stabilit obiective pentru Statele Unite ale Americii și, prin extensie, pentru întreaga lume, cu privire la momentul în care ar trebui să îndeplinim anumite standarde de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră”.

Harris nu a explicat revenirea sa asupra interzicerii fracturării – o tehnică de recuperare a gazelor și a petrolului din rocile de șist, utilizată de o industrie care este deosebit de puternică în statul Pennsylvania, aflat în bătălia electorală.

Harris detaliază decizia lui Biden de a se retrage din cursă

Harris a descris momentul în care președintele Biden a sunat-o pentru a-i spune că a decis să renunțe la candidatura sa pentru realegere în iulie. Ea a spus că familia ei o vizita când a primit telefonul. Tocmai mâncaseră clătite și șuncă și lucrau la un puzzle.

„Primul meu gând nu a fost despre mine, ca să fiu sinceră cu voi, primul meu gând a fost despre el”, a spus Harris când a fost întrebată dacă i-a cerut sprijinul. Vicepreședintele a susținut, de asemenea, că președintele ar fi putut servi din nou.

„Este atât de inteligent și am petrecut ore și ore cu el în Biroul Oval și în camera de ședințe. Are inteligența, angajamentul, judecata și dispoziția pe care cred că poporul american le merită, pe bună dreptate, la președintele lor”. Ea a spus că Trump, prin contrast, nu are niciuna dintre aceste calități.v

Citește și