• Pentru a investiga și a sancționa presupusele încălcări, Harris ar împuternici Comisia Federală pentru Comerț și procurorii generali ai statului.
  • O administrație Harris ar adopta o abordare agresivă de reglementare a fuziunilor și consolidării propuse printre cei mai mari producători de alimente.
  • Planul lui Harris i-ar ajuta pe chiriașii lipsiți de numerar, blocând firmele să majoreze ratele de închiriere.

Promisiunile din campania electorală încep să se adune pentru Kamala Harris. Vicepreședintele Statelor Unite, în actualul mandat de președinte a lui Joe Biden, vrea să propună o nouă lege care să permită controlul statului în afacerile din industria alimentară.

„Aceste acțiuni îndrăznețe vor aborda unele dintre cele mai puternice puncte dureroase cu care se confruntă familiile americane și le vor consolida securitatea financiară”, a spus vicepreședintele Kamala Harris vineri într-o fișă informativă despre planuri.

Într-un efort de a aborda prețul ridicat al alimentelor, Harris va colabora cu Congresul pentru a promova prima interdicție federală privind „creșterea prețurilor corporative” la alimente, scrie CNBC.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Aceasta ar include stabilirea unor „reguli de drum” clare, astfel încât corporațiile „să nu poată exploata pe nedrept consumatorii pentru a obține profituri corporative excesive” din alimente de bază, conform fișei informative.

Pentru a investiga și a sancționa presupusele încălcări, Harris ar împuternici Comisia Federală pentru Comerț și procurorii generali ai statului.

Citește și