• De când a devenit candidată principală, Harris a fost criticată de republicani pentru evitarea interacțiunilor cu presa.
  • Interviul vine într-un moment crucial, cu doar 70 de zile înainte de alegeri, și este o oportunitate pentru Harris de a atenua criticile și de a clarifica pozițiile sale.
  • Sondajele sugerează că aceasta îl devansează pe Donald Trump la nivel național.

Vicepreședintele Kamala Harris și guvernatorul din Minnesota, Tim Walz – candidații democrați la președinția SUA – au acceptat să acorde primul lor interviu comun, conform BBC.

Cei doi politicieni vor sta de vorbă cu CNN în Georgia pentru un interviu care va fi difuzat joi la ora 21:00 EDT (02:00 BST).

Aceasta va fi prima conversație aprofundată a candidaților cu un reporter de când Președintele Joe Biden s-a retras din cursă și a susținut-o pe Harris ca înlocuitor al său, în urmă cu mai bine de cinci săptămâni.

Recomandări

E VINOVAT
A.I. VA PREZICE PANDEMIILE
VINE VREMEA RECE
ELEVII ÎNVAȚĂ CU A.I.
OLD BUT GOLD
ÎNCEPE WOMEN RALLY

De când vicepreședintele a ajuns în fruntea listei, republicanii au criticat-o pentru că pare să evite presa și au acuzat-o că lasă alegătorii în întuneric cu privire la planurile sale prezidențiale.

Interviul va fi primul test important al lui Harris și al lui Walz în calitate de contracandidați și le oferă ocazia de a atenua aceste critici. De asemenea, îndeplinește promisiunea vicepreședintelui de a programa un interviu până la sfârșitul lunii.

Interviul urmează discursurilor foarte mediatizate ale celor doi la Convenția Națională Democrată de la Chicago iar Harris va continua, după interviu, cu un turneu cu autobuzul în statul Georgia.

Aceasta va fi una dintre puținele oportunități pentru alegătorii din întreaga țară de a auzi mai multe detalii despre pozițiile politice ale campaniei Harris-Walz înainte de ziua alegerilor, care este la doar 70 de zile distanță.

Republicanii – precum și membrii mass-mediei – au vorbit tot mai tare despre puținele poziții politice sau interviuri concrete ale campaniei în timpul candidaturii trunchiate și fără precedent a dnei Harris la președinție. Acest lucru a deschis campania sa la remarci critice și insulte din partea adversarilor săi.

Trump a declarat, în timpul unei conferințe de presă recente la Mar-a-Lago, că Harris „nu poate da un interviu” deoarece este „abia competentă”.

JD Vance a certat mass-media și pe Harris pentru faptul că evită presa. El a declarat la începutul acestei luni că este „rușinos” că Harris „nu a răspuns la nicio întrebare reală din partea unui reporter”.

Rămâne de văzut ce efect ar putea avea acest interviu asupra campaniei lui Harris, deoarece mai multe sondaje de opinie naționale arată că aceasta îl devansează pe Trump înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie.

Un sondaj al Universității Farleigh Dickinson publicat săptămâna trecută sugerează că Harris îl devansează pe Trump la nivel național cu șapte puncte, 50% la 43%.

Este o răsturnare radicală de situație pentru democrați, care începuseră să rămână în urma republicanilor în mai multe curse atunci când Biden era candidatul.

Sondajele îl indicau frecvent pe Președinte în urma predecesorului său, de asemenea, cu mai multe puncte.

Citește și