• Kamala Harris și-a schimbat pozițiile față de campania pentru prezidențiale din 2019.
  • Kamala Harris își va concentra politicile pe îmbunătățirea vieții clasei de mijloc.
  • Harris: Adevărata măsură a puterii unui lider stă în cei pe care îi ridică.
  • Primul comentariu al lui Donald Trump, după interviu: Plictisitor!”
  • Sondaj Reuters/Ipsos: Kamala Harris – 44%, Donald Trump-41%.

Clasa de mijloc va fi prioritatea Kamalei Harris, dacă va fi aleasă președinte al Americii. În primul interviu pe care l-a acordat de când a intrat în cursa prezidențială, Harris a spus ce va face încă din prima zi când va fi în Biroul Oval.

Ziua 1 va fi despre implementarea planului meu pentru ceea ce eu numesc o economie a oportunităților. Am făcut deja mai multe propuneri în acest sens, care includ măsurile pe care le com lua pentru a scădea prețurile bunurilor de zi cu zi, ceea ce vom face pentru a investi în micile afaceri americane, ceea ce vom face pentru a investi în familii, a declarat Kamala Harris.

S-a descurcat Kamala Harris?

A vorbit mult despre valori. De cel puțin patru ori în cursul interviului de 45 de minute a spus că valorile nu i-au schimbat, pentru că a fost puțin încolțită. O atacase Donald Trump, spunând că și-a schimbat poziția față de acum cinci ani în cele mai importante dosare, cum ar fi protejarea mediului sau imigrația. Așa că jurnalista de la CNN a întrebat-o pe Kamala Harris dacă mai susține, așa cum o făcea acum patru ani, interzicerea fracturării hidraulice. Nu o mai susține, este de acord cu asta acum, în ciuda opoziției activiștilor de mediu. Dar spune că schimbările ei de poziție se datorează faptului că, în calitate de vicepreședinte, a călătorit mult în țară și a luat contact cu realitatea, iar protejarea mediului este una dintre valorile în care crede cu tărie.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Nu a fost foarte convingătoare și, pe alocuri, s-a poticnit în explicații și, ca orice politician versat, a schimbat subiectul. Nici Tim Walz nu a fost mai convingător când a explicat de ce a spus că a folosit arme de foc, deși el nu a fost în război sau a lăsat să se înțeleagă greșit ce soluție de inseminare artificială a folosit soția sa. A spus că și soția lui, profesoară de engleză, i-a reproșat că nu le are cu gramatica, că nu se exprimă el clar, dar intențiile lui sunt cele mai bune.

Ce spune Donald Trump?

Aștepta demult acest moment, tot spunea că Harris nu e în stare să vorbească liber și o să se vadă că este o impostoare. El avea un miting de campanie aseară. Și până acum a comentat sec și extrem de puțin, contrar obiceiului său, a scris doar pe Trump Social: Boring. Plictisitor. Dar sigur că ne așteptăm să vină cu mai multe replici în cursul acestei seri, este în campanie în Pennsylvania. Și cu siguranță va specula mai mult în timpul dezbaterii din 10 septembrie.

Ce se schimbă după acest interviu?

Kamala Harris este pe un trend ascendent, în mai multe sondaje. Un sondaj Reuters/Ipsos, publicat înainte de interviu, arăta că are un avans de 4 puncte în fața lui Donald Trump, 45, la 41 la sută. Iar diferența în ceea ce privește femeile și hispaniciii este mult mai mare, de 13 la sută. Și sondajele Financial Times o arată în avantaj, tot cam de 4 procente. Însă va trebui să își mențină acest avantaj, creșterea în sondaje ale candidaților sunt firești după convențiile partidelor. Mai sunt două luni până la alegeri, dar testul începe de săptămâna viitoare, pe 6 septembrie începe votul prin corespondență.

Citește și