• Kamala Harris va avea prima apariție publică după anunțul lui Biden.
  • Biden își va continua mandatul până în ianuarie 2025.
  • Biden a spus că o sprijină în totalitate pe Kamala Harris pentru a obține nominalizarea Partidului Democrat.

UPDATE 18:45

Kamala se adresează campionilor naționali:

„Joe Biden se recuperează. Încep prin a spune că moștenirea lui Biden în ultimii 3 ani e de nemăsurat în istoria modernă. L-am cunoscut pe Biden prin fiul său, Beau. Lucram ca procurori. Venera calitățile tatălui său. Calități pe care le-am văzut zilnic la tatăl său: integritate, devotament față de familie și iubire profundă față de țară. Suntem profund recunoscători pentru ce a făcut Biden în țara noastră.

În numele lui Biden și al dr. Biden, spun bun venit campionilor noștri la Casa Albă!

Avem 7 echipe invincibile și campioni mondiali, care ne vor reprezenta la JO 2024 din Paris.
Abia așteptăm să vă felicităm când veniți cu aurul acasă. Știm că n-a fost ușor să ajungeți aici, dar ați rezistat. Ați demonstrat că măreția necesită mai mult decât skill-uri, necesită determinare. Ați arătat ce înseamnă să lucrați în echipa, ati dezvoltat o relație care va dura pe viață. Astăzi sunteți înconjurați de oamenii care v-au fost alături în călătoria voastră, prietenii, antrenorii, familia, profesorii.

Felicitări atleților pentru tot ce ați făcut, oriunde veți merge veți fi campioni!
”, a spus Kamala Harris.

UPDATE 18:30

Preluare LIVE USA TODAY:

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Știrea inițială

Kamala Harris va avea astăzi prima apariție publică după anunțul lui Biden că se retrage din cursa prezidențială din 2024, scrie The Guardian.


Cu Biden încă izolat în Delaware și recuperându-se de la Covid, Kamala va saluta echipele din campionatul NCAA din sezonul 2023-2024, la Casa Albă.


Aceasta urmează să aibă loc la 11.30 ET (18:30 ora României) pe South Lawn, iar Harris va ține și o conferință de presă.


Reacționând la decizia lui Biden de a se retrage și de a o nominaliza pe ea drept înlocuitoare, Kamala Harris a spus ieri că este „onorată să aibă sprijinului președintelui și intenția ei este să câștige nominalizarea”.


Un număr de figuri cheie care erau așteptați să se „lupte” cu Harris pentru nominalizare, inclusiv guvernatorii Gavin Newsom și Gretchen Whitmer, au indicat că nu vor candida.


Senatorul Joe Manchin, care lăsase să se înțeleagă că va candida, s-a retras de asemenea.


Din cei 263 de democrați din Congres și 23 de guvernatori democrați, până acum peste 175 și-au exprimat susținerea pentru Harris, mai multe state promițându-i deja lui Harris peste 500 de delegați, atunci când partidul se va reuni pentru convenția sa de la Chicago la mijlocul lunii august.

Anunțând că își va încheia campania de realegere duminică, Biden a spus: „Vreau să ofer întregul meu sprijin Kamalei Harris, pentru a fi nominalizata partidului nostru în acest an. Democrați – este timpul să ne unim și să-l învingem pe Trump. Să o facem”.

Citește și