Kamala Harris vizitează Carolina de Nord pentru a cerceta consecințele uraganului Helene. Vizita are loc la o zi după cea a lui Trump

Candidatul democrat la președinție Kamala Harris se îndreaptă sâmbătă spre Carolina de Nord, în timp ce statul se recuperează după uraganul Helene, ajungând acolo la o zi după vizita republicanului Donald Trump, care răspândește afirmații false cu privire la răspunsul federal la dezastru, scrie SkyNews.

La începutul săptămânii, Harris a fost în Georgia, unde a ajutat la distribuirea de mese, a vizitat pagubele și a consolat familiile greu încercate de furtună. Președintele Joe Biden a vizitat, de asemenea, zona calamitată. În timpul unor opriri de două zile în Carolina, Florida și Georgia, Biden a inspectat pagubele și s-a întâlnit cu fermierii ale căror culturi au fost distruse.

Cei doi au fost vocali și vizibili cu privire la dorința guvernului de a ajuta, iar eforturile administrației de până acum includ acoperirea costurilor pentru toate eforturile de salvare și recuperare din sud-est timp de mai multe luni, în timp ce statele se luptă cu greutatea pagubelor masive.

Într-o scrisoare adresată vineri liderilor Congresului, Biden a scris că, deși Fondul de ajutor în caz de dezastre al Agenției federale pentru gestionarea situațiilor de urgență „dispune de resursele necesare în acest moment pentru a răspunde nevoilor imediate, fondul se confruntă cu un deficit la sfârșitul anului”. De asemenea, el a făcut apel la legislatori să acționeze rapid pentru a restabili fina Mai mult de 200 de persoane au murit. Este cea mai gravă furtună care a lovit continentul american de la Katrina în 2005, iar oamenii de știință au avertizat că astfel de furtuni nu vor face decât să se agraveze în contextul schimbărilor climatice.

Trump a afirmat în mod fals că administrația Biden nu face suficient pentru a ajuta oamenii afectați din zonele republicane și a criticat dur răspunsul. În urma accidentului Helene, el a spus minciuni despre schimbările climatice, numindu-le „una dintre cele mai mari escrocherii din toate timpurile”.

În timpul unei opriri în Fayetteville, Carolina de Nord, joi, Trump și-a reînnoit plângerile cu privire la răspunsul federal și a citat „tratamentul jalnic aplicat Carolinei de Nord în special”. De fapt, guvernatorul democrat al statului, Roy Cooper, a declarat săptămâna aceasta că statul a înregistrat deja peste 50.000 de persoane pentru asistență FEMA, iar aproximativ 6 miliarde de dolari au fost plătite.

Vizitele lui Harris, între timp, prezintă un test politic suplimentar în mijlocul unei crize umanitare. În ultima etapă a campaniei sale pentru Casa Albă, Harris încearcă să intre într-un rol pentru care Biden este bine cunoscut – să dea dovadă de empatia pe care americanii o așteaptă în momente tragice.

Până săptămâna aceasta, ea nu a vizitat locul unei crize umanitare în calitate de vicepreședinte – această sarcină a fost rezervată lui Biden, care a fost frecvent chemat să constate pagubele și să consoleze victimele după tornade, incendii de vegetație, furtuni tropicale și altele.

Harris a declarat săptămâna aceasta că a vrut „să arunce o privire personală la devastare, care este extraordinară”. Ea și-a exprimat admirația pentru modul în care „oamenii se unesc. Oamenii ajută străini”.

Exit mobile version