• Evenimentul Trooping the Colour din 2024 va avea loc pe 15 iunie.
  • Kate Middleton nu va asista la eveniment, așa cum a făcut-o în 2023.
  • Regele Charles va participa la eveniment, dar nu va merge călare.

În mijlocul unei perioade tumultoase pentru Familia Regală, unul dintre cele mai importante evenimente ale monarhiei din acest an se apropie cu pași repezi, conform Business Insider.

Trooping the Colour, celebrarea oficială a zilei de naștere a monarhului, va avea loc pe 15 iunie.

Evenimentul anual reunește, de obicei, toți membrii de rang înalt ai Familiei Regale, care se adună la balconul Palatului Buckingham pentru a saluta publicul.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Palatul Buckingham a confirmat pentru BBC că Regele Charles – care încă urmează un tratament regulat împotriva cancerului – va inspecta trupele în timpul ceremoniei. Cu toate acestea, el va fi într-o trăsură și nu călare, așa cum a fost pentru evenimentul din 2023.

Palatul Kensington nu a dezvăluit încă dacă Kate Middleton, Prințesa de Wales, va participa la Trooping the Colour, deoarece continuă să urmeze un tratament pentru cancer. Cu toate acestea, ea nu va inspecta trupele în cadrul Colonel’s Review din 8 iunie, o repetiție generală pentru Trooping the Colour propriu-zis. Generalul James Bucknall va inspecta trupele în locul lui Kate.

Kate a fost numită Colonel al Gărzilor irlandeze în 2022, iar revizuirea a fost responsabilitatea ei de când a moștenit rolul de la Prințul William. Armata britanică a indicat pentru scurt timp că Kate va participa la eveniment pe biletele pe care le-a publicat în martie, dar a modificat invitațiile pentru a elimina mențiunile despre Prințesă după ce Palatul Kensington a spus atunci că prezența ei nu a fost confirmată.

Kate nu a revenit încă la serviciul public după ce a anunțat că urmează o „chimioterapie preventivă” pentru cancer în luna martie. Palatul Kensington nu a emis o actualizare a stării sale de sănătate de la anunțul ei, deși William a spus că „se simte bine” pe 10 mai, potrivit Sky News.

Kate nu a participat la niciun angajament regal în 2024, ultima ei apariție publică oficială fiind la Sandringham, de Crăciun.

Citește și