• Prim-ministrul a declarat că opinia sa personală a fost că acesta a fost agil din punct de vedere mental.
  • Downing Street a declarat că Starmer nu a ridicat problema sănătății președintelui american sau a planurilor sale de viitor.
  • Prim-ministrul a refuzat în mod repetat să stabilească o dată pentru creșterea cheltuielilor de apărare la 2,5%.

Keir Starmer a declarat că Joe Biden a fost în formă bună” și a trecut prin probleme serioase în timpul primelor lor discuții bilaterale la Casa Albă, în timp ce a fost întrebat despre afirmațiile că președintele american ar putea fi senil, scrie The Guardian.

Prim-ministrul a declarat că opinia sa personală, după ce a petrecut aproape o oră în discuții private cu Biden și a participat la un dineu pentru liderii NATO la Casa Albă, a fost că acesta a fost agil din punct de vedere mental.

Întrebat în cadrul unei runde de interviuri televizate dacă criticile la adresa lui Biden au fost greșite, prim-ministrul a răspuns: Da … părerea mea personală este că a fost într-o formă bună. Evident, am fost foarte dornic să discutăm despre Ucraina, dar au existat multe alte probleme pe care le-am rezolvat”.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Downing Street a declarat că Starmer nu a ridicat problema sănătății președintelui american sau a planurilor sale de viitor în timpul întâlnirii lor, dar reporterii l-au întrebat despre speculațiile din mass-media conform cărora Biden ar putea avea simptome timpurii de demență.

Nu, ieri am avut un bilateral foarte bun. Am fost pentru 45 de minute, am continuat pentru cea mai bună parte a unei ore”, a spus el. Am trecut printr-un număr foarte mare de probleme, el a fost de fapt în formă foarte bună.”

Prima întâlnire a lui Starmer cu președintele SUA ar fi fost, în mod normal, un punct culminant, dar, în condițiile în care se puneau întrebări cu privire la vârsta și sănătatea lui Biden, iar alegerile din SUA erau la doar patru luni distanță, a fost nevoie de o coregrafie atentă.

El a declarat că Biden a fost absolut în toate detaliile” în discuțiile privind probleme precum Ucraina, Gaza și relațiile europene, precum și probleme de apărare în jurul summitului NATO.

Prim-ministrul a refuzat în mod repetat să stabilească o dată pentru creșterea cheltuielilor de apărare la 2,5%. Întrebat dacă este o ambiție să facă acest lucru în cadrul acestui parlament, el a spus: „Nu am de gând să fixez o dată pentru acest lucru, deoarece va fi în conformitate cu normele noastre fiscale”.

Citește și