• Starmer a declarat: „Mesajul meu pentru toți ucrainenii, fie că se află pe linia frontului sau aici, în a doua voastră casă din Marea Britanie, este foarte clar: suntem alături de voi astăzi și întotdeauna”.
  • Starmer a adăugat „Slava Ukraini”, un salut național în țară, care se traduce prin gloria Ucrainei.
  • Guvernul a declarat că mai mult de 45.000 de recruți ucraineni au primit instruire pe teritoriul britanic de la invazia Rusiei în februarie 2022.

Keir Starmer le-a spus ucrainenilor că Marea Britanie îi va sprijini „astăzi și întotdeauna”, în timp ce Kievul marchează 33 de ani de când și-a declarat independența față de Uniunea Sovietică, scrie The Guardian.

Prim-ministrul a descris mesajul său către luptătorii din prima linie și persoanele care s-au refugiat în Marea Britanie ca fiind „foarte clar”, în timp ce grupurile comunitare, consiliile și parohiile din Marea Britanie intenționează să marcheze aniversarea sâmbătă.

Sovietul Suprem al Ucrainei a convenit ca statul să părăsească Uniunea Sovietică, cu sediul la Moscova, la 24 august 1991, o decizie pe care alegătorii ucraineni au susținut-o la un referendum în decembrie același an.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Starmer a declarat: „Mesajul meu pentru toți ucrainenii, fie că se află pe linia frontului sau aici, în a doua voastră casă din Marea Britanie, este foarte clar: suntem alături de voi astăzi și întotdeauna. Aceasta este ceea ce i-am spus președintelui Zelenski când a stat la masa cabinetului nostru și unde, în numele poporului britanic, am subliniat că nu este doar guvernul britanic care sprijină Ucraina – suntem noi toți. Suntem alături de voi atâta timp cât va fi nevoie”.

Starmer a adăugat „Slava Ukraini”, un salut național în țară, care se traduce prin gloria Ucrainei.

Guvernul a declarat că mai mult de 45.000 de recruți ucraineni au primit instruire pe teritoriul britanic de la invazia Rusiei în februarie 2022.

Ministrul britanic al apărării a îndemnat, de asemenea, utilizatorii rețelelor de socializare să distribuie sâmbătă videoclipuri în care aplaudă, aplaudă, cântă sau trag clopotele cu hashtagul #MakeNoiseForUkraine.

Citește și