• Starmer a promis o politică a schimbării care să permită reconstrucţia regatului.
  • Starmer este primul premier laburist în 14 ani și al șaptelea din istorie.
  • David Lammy, ministru de Externe, este descendent al unor sclavi din Guyana.

O mamă care a născut la 16 ani și și-a abandonat studiile și o fosta economistă a Băncii Angliei, prima femeie cancelar, sunt doamnele cu care noul premier al Marii Britanii sparge tiparele.
Dar în noul guvern este un descendent de sclavi din Guyana, iar pentru redresarea Sănătății britanice, Starmer mizează pe un laburist care a învins cancerul și care și-a petrecut copilăria în sărăcie.

Cine sunt miniștrii care sparg tiparele?

  • Angela Rayner – propusă în funcția de vicepremier. Gândindu-ne la foștii conducători din UK, majoritatea au trecut pe la Cambridge sau Oxford, însă ea, la 44 ani, face excepție. A crescut într-o locuință socială din Nordul Angliei și și-a abandonat studiile, pentru că era mamă singură la 16 ani. Este însărcinată cu dosarele locuințelor și reechilibrării teritoriale.
  • Rachel Reeves – ministrul Finanțelor. Este o fostă economistă a Băncii Angliei. Are 45 ani și este prima femeie cancelar. Face ceea ce a fost catalogat „ultimul plafon de sticlă din politică”, a jucat un rol important în recentrarea laburiștilor și crede că partidul este acum „partidul întreprinderilor”. Ea promite o disciplină de fier în finanțele publice, e amatoare de șah și a intrat în politică pe vremea lui Tony Blair.
  • David Lammy – ministrul de Externe. Este avocat, în vârstă de 51 ani. Este descendentul unor sclavi din Guyana și este un diplomat care crede că UK are nevoie să descopere „arta marilor strategii” după ce a ieșit din UE. E prieten cu Barack Obama și riscă reîntoarcerea lui Trump, pe care el l-a catalogat „sociopat cu simpatii neo-naziste”.
  • Wes Streeting – ministrul Sănătății. Este un învingător al cancerului. Este un tânăr reprezentant al aripii de centru al laburiștilor care trebuie să rezolve situația sistemului public de sănătate din Marea Britanie. A învins pandemia, a învins un cancer la rinichi acum 3 ani și spune că a copilărit într-o locuință socială din Londra.

Recomandări

CIOLACU, DESPRE AVORT
SAFIEDDINE A FOST UCIS
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
VACCIN PENTRU CANCER
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ

Citește și