• Liderul laburist Sir Keir Starmer a declarat că pune relația Regatului Unit cu Europa pe primul loc.
  • Starmer a subliniat că a avut întâlniri cu lideri europeni, inclusiv la summituri NATO și la întâlniri în Berlin și Paris.
  • Administrația Biden consideră că resetarea relațiilor cu Europa este esențială pentru consolidarea legăturilor cu Regatul Unit.

Sir Keir Starmer a insistat că este serios cu privire la resetarea sa post-Brexit – dar a recunoscut că este un drum lung de parcurs, scrie The Independent.

Vorbind pentru The Independent într-un zbor spre Washington DC pentru a discuta războiul Rusia-Ucraina cu Președintele american Joe Biden, Sir Keir a declarat că a pus relația Regatului Unit cu Europa în fruntea agendei sale de când laburiștii au ajuns la putere.

„Sunt foarte serios în această privință”, a spus el. „Cred că acest lucru este destul de clar din munca pe care am făcut-o în ultimele câteva săptămâni de la alegeri. Am făcut acest lucru foarte clar inițial la summitul NATO de la Washington cu colegii europeni, apoi la summitul cu comunitatea politică europeană, pe care l-am găzduit. Și apoi, evident, după cum ați văzut, am fost de două ori la Berlin, de două ori la Paris. Am fost cu Simon Harris sâmbăta trecută.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Suntem foarte serioși în această privință. Evident, avem un drum lung de parcurs”.

Administrația lui Biden a declarat că vede resetarea ca fiind critică în consolidarea relației sale cu Regatul Unit.

Vineri, Sir Keir a respins din nou planul, pe care îl discutase anterior cu germanul Olaf Scholz, spunând: „Nu avem niciun plan pentru schema de mobilitate a tinerilor”.

Citește și