Kievul a doborât un avion rusesc în regiunea Donețk. Zelenski va prezenta „planul de victorie” aliaților în 12 octombrie

Forțele ucrainene au raportat doborârea unui avion rusesc în estul Ucrainei, scrie The Independent.

Avionul a fost doborât lângă Kostiantynivka, în regiunea Donețk, potrivit Serhiy Horbunov, șeful administrației militare locale, citat de postul public al Ucrainei, Suspilne.

Rusia a lansat un atac aerian asupra Kievului în această dimineață, potrivit armatei ucrainene. Unitățile lor de apărare aeriană au lucrat activ pentru a respinge atacul, a susținut acesta în aplicația de mesagerie Telegram.

Anterior, un angajat de la o centrală nucleară controlată de ruși din Ucraina a fost ucis într-un atac cu mașină-bombă. Comitetul de Investigații al Rusiei, a declarat că angajatul, Andrei Korotkiy, a murit după ce o bombă pusă sub mașina lui a explodat în apropierea casei sale din orașul Enerhodar, unde se află uzina Zaporizhzhia.

Serviciile de informații militare ucrainene au publicat un videoclip cu mașina lui explodând și, într-o declarație, l-au catalogat pe Korotkiy drept „criminal de război” și colaborator.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina își va prezenta „planul de victorie” aliaților săi din Germania weekendul viitor, subliniind pașii specifici pentru încheierea războiului cu Rusia. Întâlnirea va avea loc la Baza Aeriană Ramstein din SUA pe 12 octombrie.

Exit mobile version