• În timp ce anii precedenți au fost marcați de sărbători și parade, comemorarea de miercuri are loc la exact șase luni de la începutul invaziei Rusiei în țară.
  • Vehicule militare rusești distruse și capturate, inclusiv tancuri, au fost amplasate pe Khreshchatyk.
  • În ajunul Zilei Independenței, mulțimi de oameni au fost văzute în Khreshchatyk.

Ziua Independenței Ucrainei, care marchează miercuri 31 de ani de la despărțirea țării de Uniunea Sovietică, se anunță a fi una sumbră deoarece oficialii avertizează că Rusia ar putea efectua atacuri cu rachete împotriva orașelor ucrainene.

Șeful Administrației Militare din Kiev, generalul-maior Mykola Zhyrnov, a declarat că evenimentele au fost interzise în capitală și în alte orașe, astfel încât forțele de securitate să poată răspunde mai eficient la eventualele atacuri rusești.

În locul unei parade, vehicule militare rusești distruse și capturate, inclusiv tancuri, au fost amplasate pe Khreshchatyk, principala stradă din Kiev, ca mărturie a încercării eșuate a Moscovei de a cuceri capitala în primele săptămâni ale războiului.

Recomandări

ASTĂZI AFLI REZULTATELE LA EN
STAREA LUI BIDEN, PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
PUTIN A AJUNS ÎN KAZAHSTAN
BERYL SE ÎNDREAPTĂ SPRE JAMAICA
BIDEN A GĂSIT VINOVATUL
TURCIA MERGE ÎN SFERTURI

Inamicul a plănuit să organizeze o paradă pe Khreshchatyk în trei zile, dar nu a funcționat. Forțele noastre armate au răspuns, a scris sâmbătă pe Telegram Kyrylo Timoșenko, adjunctul șefului biroului președintelui ucrainean, în momentul în care vehiculele au fost plasate pe șosea cu ajutorul unei macarale.

În ajunul Zilei Independenței, mulțimi de oameni au fost văzute în Khreshchatyk, inspectând expoziția. Unii copii se târau pe carcasa metalică ruginită a unui tanc, în timp ce alții se pozau pentru fotografii lângă vehiculele mutilate. liubov, care a cerut ca numele său de familie să nu fie publicat, a declarat că a venit pentru a-i arăta parada fierului vechi” fiului său de 8 ani, Illia.

În timp ce Illia se urca pe un vehicul de luptă rusesc, Liubov a descris parada ca fiind simbolică, spunând că mulți oameni din Kiev (au uitat) de război, așa că eu cred că este o bună reamintire. Soțul ei, care luptă pe linia frontului, a implorat-o să părăsească capitala pentru casa lor de vară aflată la 50 de kilometri distanță, a spus ea. Dar ea a refuzat să plece.

Chiar dacă vor avea loc atacuri masive cu rachete asupra Kievului (miercuri), nu vom pleca, a spus ea, explicând că are acasă o geantă de urgență, cu suficiente haine și salopete în caz de poluare cu radiații… în caz de rachete. Nu ne mai speriem atât de ușor de ele.

Nu mă simt festivă (de Ziua Independenței), mai degrabă mă simt tristă, a adăugat ea. Pentru că înțeleg ce se întâmplă, iar soțul și fratele meu sunt în prima linie.