• Kim a declarat că țara trebuie să își pregătească mai temeinic „capacitatea nucleară și disponibilitatea de a o utiliza în mod corespunzător în orice moment”.
  • O prezență militară puternică este necesară pentru a face față „diferitelor amenințări reprezentate de Statele Unite și de adepții lor”, a adăugat el.
  • Coreea de Sud va organiza marți o reuniune a miniștrilor apărării cu statele membre ale Comandamentului Națiunilor Unite.

Kim Jong-un a declarat că țara implementează acum o politică de construcție a forței nucleare pentru a crește numărul de arme nucleare „exponențial”, anunță Reuters.

Într-un discurs ținut luni cu ocazia aniversării fondării Coreei de Nord, Kim a declarat că țara trebuie să își pregătească mai temeinic „capacitatea nucleară și disponibilitatea de a o utiliza în mod corespunzător în orice moment pentru a asigura drepturile de securitate ale statului”, a declarat KCNA.

O prezență militară puternică este necesară pentru a face față „diferitelor amenințări reprezentate de Statele Unite și de adepții lor”, a adăugat el.

Recomandări

BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?

Kim a mai spus că Coreea de Nord se confruntă cu o „amenințare gravă” din partea a ceea ce a spus că este un bloc militar nuclear condus de SUA în regiune.

Coreea de Sud va organiza marți o reuniune a miniștrilor apărării cu statele membre ale Comandamentului Națiunilor Unite (UNC). UNC este condus de comandantul armatei americane staționate în Coreea de Sud.

Luna trecută, Germania a devenit cel mai recent membru al UNC din Coreea de Sud, care ajută la supravegherea frontierei puternic fortificate cu Coreea de Nord și s-a angajat să apere Sudul în caz de război.

Coreea de Nord a criticat UNC ca fiind o „organizație de război ilegală”, iar intrarea Germaniei în forța ONU de monitorizare a frontierelor condusă de SUA a sporit tensiunile.

Citește și