Kim Jong Un amenință că va folosi arme nucleare împotriva Sudului dacă va fi atacat

North Korean leader Kim Jong Un meets troops who have taken part in the military parade to mark the 90th anniversary of the founding of the Korean People's Revolutionary Army, in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) April 29, 2022. KCNA via REUTERS

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că țara sa nu va ezita să folosească toate forțele ofensive disponibile, inclusiv armele nucleare, dacă Coreea de Sud va încerca să folosească forța pentru a-i încălca suveranitatea, a relatat vineri agenția de presă de stat KCNA, conform NBC News.

Kim l-a criticat marți pe președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol pentru că a amenințat că va pune capăt regimului nord-coreean la un eveniment de ziua armatei.

Liderul nord-coreean a afirmat că acest lucru a arătat care parte distruge securitatea și pacea regională.

Declarațiile lui Kim Jong Un

Kim a declarat că Yoon „s-a lăudat cu contraacțiunea copleșitoare a forțelor sale militare la ușa statului posesor de arme nucleare și a fost o mare ironie care a provocat suspiciunea că este un om anormal”, a raportat KCNA.

El a afirmat că „dacă” inamicul, cuprins de prostie și nesăbuință extremă, încearcă să folosească forțe armate care încalcă suveranitatea RPDC … RPDC va folosi fără ezitare toate forțele ofensive pe care le deține, inclusiv arme nucleare”, a adăugat KCNA.

Coreea de Nord urmărește de zeci de ani un program de arme nucleare și se crede că are suficient material fisionabil pentru a construi zeci de astfel de arme.

Aceasta a efectuat șase teste subterane de detonare nucleară.

Parada militară din Coreea de Sud

Marți, Coreea de Sud a marcat ziua anuală a forțelor armate printr-o paradă militară în care a prezentat o rachetă balistică capabilă să transporte un focos masiv. Parada a inclus, de asemenea, un zbor al unui bombardier american.

Într-un discurs, Yoon a avertizat Pyongyang împotriva utilizării armelor nucleare, afirmând că acest lucru ar fi întâmpinat cu „un răspuns hotărât și copleșitor din partea armatei noastre și a alianței SUA”.

Acea zi va consemna sfârșitul regimului nord-coreean”, a spus Yoon.

Kim a declarat că „retorica amenințătoare, acțiunile, trucurile și încercările dușmanilor nu au pus în pericol puternica forță militară a RPDC și nu ne vor lua armele nucleare pentru totdeauna”, a raportat KCNA.

Exit mobile version