• Liderul țării a acuzat oficialii guvernamentali pentru lipsa unui răspuns organizat, în timp ce cazurile de febră se răspândesc în țară.
  • Între timp, țara asiatică a raportat peste 200.000 de noi persoane care suferă de febră și șase decese.
  • În lipsa unei campanii naţionale de vaccinare şi având o capacitate limitată de testare, datele zilnice publicate de mass-media de stat ar putea fi greşite, au declarat experţii.

Kim Jong Un a criticat reacția „imatură” a Coreei de Nord în fața primului său focar confirmat de COVID-19. Între timp, țara asiatică a raportat încă 232.880 de persoane cu simptome de febră și șase decese.

În total, Coreea de Nord a raportat 1,72 milioane de pacienți cu simptome de febră, dintre care 62 de decese până marți seara.

Liderul Coreei de Nord a organizat, marți, o reuniune a membrilor Partidului Muncitorilor, aflat la guvernare, unde a declarat că „imaturitatea capacității statului de a face față crizei” a sporit „complexitatea și greutățile” în lupta împotriva pandemiei, a relatat presa de stat KCNA.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

De asemenea, el a fost filmat în timp ce fuma o țigară și îi mustra pe oficiali în timpul reuniunii.

Cu toate acestea, el a mai spus că situația virusului din țară a luat o „turnură favorabilă”, în ciuda creșterii numărului de cazuri și decese, în timp ce mass-media de stat a adăugat că reuniunea de partid a discutat despre „menținerea șanselor bune pe frontul general de prevenire a epidemiei”.

Presa de stat KCNA a declarat că, sâmbătă, liderul nord-coreean Kim Jong Un a organizat o altă şedinţă a biroului politic al Partidului Muncitorilor, pentru a verifica evoluţia epidemiei.

Kim a lăudat „progresul pozitiv” în campania anti-virus, dar a cerut ajustarea şi optimizarea constantă a politicii pentru „a profita de şansa de a câştiga lupta împotriva epidemiei”.

În lipsa unei campanii naţionale de vaccinare şi având o capacitate limitată de testare, datele zilnice publicate de mass-media de stat ar putea fi greşite, au declarat experţii.

Agenţia ONU pentru drepturile omului a avertizat cu privire la consecinţele „devastatoare” pentru cei 25 de milioane de locuitori ai Coreei de Nord, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că răspândirea necontrolată ar putea duce la apariţia unor noi variante mai mortale.

În fața unei epidemii „explozive” de COVID, Coreea de Nord și-a mobilizat forțele armate, inclusiv 3.000 de cadre medicale militare, pentru un sistem de livrare de medicamente 24 de ore din 24, cu 500 de grupuri de intervenție pentru a confirma și trata pacienții infectați, a declarat presa de stat.

Coreea de Sud s-a oferit să trimită provizii medicale, inclusiv vaccinuri, măști și truse de testare, precum și cooperare tehnică, dar Pyongyang-ul nu a răspuns încă.