• Fiica lui Kim Jong Un, Kim Ju-ae, ar avea 11 ani.
  • Serviciile de Informații sud-coreene vorbesc despre sănătatea degradată a liderului nord-coreean.
  • Kim Jong-un, la cele 140 de kilograme pe care le are, duce un stil de viață haotic, cu alcool și fumat în exces.

Tânăra fiică a lui Kim Jong Un este antrenată pentru a prelua conducerea Coreei de Nord, potrivit surselor de informații sud-coreene, sporind speculațiile privind starea de sănătate a liderului nord-coreean, scrie Telegraph.   

Serviciul Național de Informații (NIS) a informat luni o comisie parlamentară din Seul că analiza se bazează pe frecvența și natura aparițiilor sale publice, precum și pe propaganda de stat nord-coreeană în jurul poziției ei în dinastia Kim.

Kim Ju-ae, despre care se crede că are 11 ani, a fost „dezvăluită” publicului de către tatăl ei în noiembrie 2022, la o lansare de probă a unei rachete balistice intercontinentale.

Recomandări

SCHOLZ SUSȚINE UCRAINA
FAMILIA PE PRIMUL LOC
NOI FUNCȚII DE LA META
SPRE STELE ȘI MAI DEPARTE
OMAGIU REGINEI
SABALENKA IA TROFEUL

De atunci, fiica sa a fost văzută mai des cu generali de rang înalt la evenimente militare majore.

Presa de stat, foarte strict controlată, s-a referit la fiica lui Kim Jong-un drept „fiica respectată”, „copilul iubit” și „mare persoană de îndrumare” în martie, un termen rezervat în mod normal pentru liderii de top și succesorii lor.

NIS a concluzionat că se formează „o structură succesoare semnificativă”, pe baza observației că „mai mult de 60% din activitățile lui Kim Ju-ae au inclus însoțirea tatălui ei în activități militare”, a spus politicianul Lee Seong-kwon pentru presa locală.

„Phenianul o învață pe Kim Ju-ae să fie moștenitoarea, ceea ce indică că ea este succesorul cel mai probabil”, a spus Lee reporterilor.

Agenția de spionaj a adăugat o notă de precauție, subliniind că nu exclude posibilitatea ca un frate să se prezinte pentru a revendica tronul lui Kim.

Cum se simte Kim Jong Un?

Întrebarea privind succesorul lui Kim a căpătat o importanță crescută în ultimii ani, alimentată de speculațiile legate de sănătatea sa precară și stilul de viață extravagant. Rapoartele indică obiceiuri excesive de consum de alcool și fumat, combinate cu niveluri ridicate de stres.

Conform estimărilor NIS, liderul autoritar, în vârstă de aproximativ 40 de ani, cântărește 140 kg și se află într-un risc semnificativ de boli cardiovasculare, o problemă genetică în familia sa. Agenția susține că el a început să manifeste simptome de hipertensiune arterială și diabet încă de la 30 de ani.

„Am observat o tendință prin care Kim Jong-un caută medicamente alternative celor deja existente”, a spus Lee.

O parte din stresul lui Kim ar putea fi generată de condițiile meteorologice. Coreea de Nord a fost afectată din nou în acest an de ploi record și inundații devastatoare, care au lăsat mii de oameni blocați și au distrus terenurile agricole esențiale pentru hrănirea unei populații malnutrite.

Ploile intense au inundat case și au afectat orașul Sinujiu și regiunea Uiju, situate la granița cu China.

Kim a fost surprins în imagini rare, menite să-l prezinte conducând eforturile de ajutorare, traversând drumurile inundate la volanul Lexusului său.

Conform mass-media de stat, Kim era nemulțumit de o „criză gravă” provocată de oficialii locali, potrivit NK News. Kim ar fi „dirijat personal acțiunile” și a declarat anumite zone din trei provincii ca fiind „zone speciale de urgență în caz de dezastre”, ordonând oficialilor să livreze ajutoare victimelor și să ia măsuri rapide, pentru a preveni alte catastrofe viitoare cauzate de ploi.

Peste 4.200 de rezidenți au fost evacuați pe cale aeriană, dar inundațiile amplifică temerile legate de insecuritatea alimentară care se va agrava în lunile următoare.

Ministerul unificării din Coreea de Sud a declarat că modul în care este acoperit subiectul inundațiilor are scopul de a întări propaganda referitoare la imaginea lui Kim ca „lider care își iubește poporul” și de a evidenția capacitățile sale de gestionare a crizelor.

Citește și