• Kim Jong Un a supravegheat personal transferul de echipamente către comandanții militari și șefii de stat major.
  • El a adăugat că aceasta este prima etapă planificată a forței de rachete pentru unitățile militare de frontieră din Nord.
  • Coreea de Nord a condamnat de mult timp exercițiile comune dintre Statele Unite și Coreea de Sud ca o repetiție pentru invazie.

Coreea de Nord trimite 250 de noi lansatoare de rachete tactice balistice la granița cu Coreea de Sud. Într-o ceremonie elaborată și orchestrată duminică seara, la Phenian, spectatorii numeroși au aplaudat discursul amenințător al lui Kim Jong Un, în timp ce vehiculele treceau pe lângă ei și erau trase focuri de artificii.

Kim Jong Un a supravegheat personal transferul de echipamente către comandanții militari și șefii de stat major și a ținut un discurs susținând că noile lansatoare de rachete au fost construite cu tehnologie nord-coreeană, a informat presa de stat, conform CNN.

El a adăugat că aceasta este prima etapă planificată a forței de rachete pentru unitățile militare de frontieră din Nord.

Recomandări

UNDE MERGI SĂ TE DISTREZI?
SPORTIVII VIN ACASĂ
MELANIA ÎȘI PROMOVEAZĂ CARTEA
TRUMP O CRITICĂ PE HARRIS
A.I. POATE DETECTA CANCER
SE VOR ȘCOLI SMART

„Dialogul sau confruntarea poate fi alegerea noastră, dar pentru ceea ce trebuie să fim mai bine pregătiți este confruntarea”, a spus Kim, adăugând că este „cheia politicii noastre față de SUA pe care am menținut-o în mod constant”.

Coreea de Nord a condamnat de mult timp exercițiile comune dintre Statele Unite și Coreea de Sud ca „o repetiție pentru invazie”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Unificării din Seul care se ocupă de afacerile intercoreene a declarat că programele nucleare și de rachete ilegale ale Coreei de Nord sunt principala amenințare la adresa păcii și stabilității în Peninsula Coreeană.

Phenianul va avea pregătirea nucleară sporită în viitorul apropiat pentru a descuraja amenințările nucleare și pentru a se proteja, a spus Kim în discursul adresat trupelor și oamenilor de știință militari.

Citește și