• Iohannis: Redeschidem piețele de la sfârșitul acestei săptămâni
  • Președintele spune că numărul de persoane infectate a scăzut semnificativ

Piețele vor fi redeschise de la sfârșitul săptămânii, a anunțat președintele Klaus Iohannis, motivându-și decizia prin faptul că a scăzut numărul de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în ultimele săptămâni.

Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni numărul de noi cazuri a scăzut semnificativ. E adevărat că în perioada sărbătorilor s-a testat mai puțin. Nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, iar scăderea nu e o întâmplare”, spune Klaus Iohannis.

Președintele te asigură că a discutat cu experții înainte de a lua decizia: „Am decis ca de la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschise piețele. E o veste bună și pentru producători, dar și pentru români care vor să-și facă aprovizionarea mai devreme“.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Iohannis nu a ratat ocazia de a critica PSD: Se vede foarte clar ce a însemnat o guvernare pesedistă

„Această bucată de autostradă e primul tronson din Moldova care vine să arate determinarea noastră de a dezvolta semnificativ infrastructura din Moldova. (…) Nu este niciun secret că Moldova prin «grija» guvernanților pesediști a fost lăsată în urmă. Și așa nu se poate continua. Noi, prin aceste lucrări, am venit să dovedim, practic, că nouă ne pasă de Moldova și nu la nivelul de povești și promisiuni deșarte, ci la nivelul de realizări“, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a răspuns și criticilor potrivit cărora laudă guvernarea liberală: „Este un lucru care poate fi evaluat politic cel mai bine. Aici se vede foarte clar ce a însemnat o guvernare pesedistă inutilă, că pentru Moldova au fost inutili, nu au rezolvat nimic. Nici pentru restul țării. Deci o guvernare pesedistă inutilă și o guvernare liberală utilă. Lumea mă acuză că prea îi laud pe liberali. Nu, nu îi laud. Pur și simplu arăt cum stau lucrurile“.