• Klaus Iohannis a organizat o ședință de urgență la Cotroceni în vederea gestionării pandemiei
  • Printre participanți s-au numărat Florin Cîțu, Nicolae Ciucă și Dan Barna
  • La finalul ședinței președintele a anunțat când începe campania de vaccinare în România
  • Nu vor fi introduse noi restricții”, a mai spus Klaus Iohannis

ACTUALIZARE 11:25. De Crăciun nu vor fi introduse noi restricţii, anunţă preşedintele Klaus Iohannis, care îi îndeamnă pe români să respecte regulile de protecţie sanitară: „Pandemia, din păcate, este cu noi. Nu-i de joacă”.

Pandemia, din păcate, este cu noi. Chiar dacă în ultimele zile avem relativ mai puţine persoane infectate, nu putem spune că lucrurile stau bine. Avem, din păcate foarte multe persoane la ATI, avem, din păcate, prea multe persoane decedate. Vă rog să vă feriţi de boală şi să-i feriţi şi pe ceilalţi de boală. Nu-i de joacă”, spune Klaus Iohannis.

El precizează că nu vor fi introduse noi restricţii de sărbători, însă îndeamnă la respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

Nu vom introduce restricţii noi de sărbători, însă restricţiile care sunt acum în vigoare rămân toate în vigoare. Acestea sunt obligatorii, nu este ceva opţional. Vă rog să vă conformaţi acestor restricţii dacă nu doriţi să ajungeţi de sărbători în spital. Aşadar, în perioada sărbătorilor aveţi grijă de voi, de cei dragi vouă, respectaţi restricţiile”, conchide preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis s-a pierdut pentru scurt timp, și a anunțat faptul că vaccinarea va începe pe 27 SEPTEMBRIE.

„În ce privește campania de vaccinare, pot să confirm – începe în România și în UE duminică, 27 septembrie. Se începe cu o primă tranșă, simbolică. După Crăciun vin mai multe doze. Vaccinurile sunt eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde. Dragi români, în perioada sărbătorilor aveți grijă de voi”, a spus președintele României.

Știrea inițială

Preşedintele Klaus Iohannis are o nouă şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la Cotroceni, la care participă premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, precum şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Preşedintele Klaus Iohannis are, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19.

La şedinţă participă prim-ministrul Florin Cîţu, viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

De asemenea, mai sunt prezenţi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.