Klaus Iohannis merge la New York pentru summit-ul ONU. Ce subiecte va atinge Președintele în discursul său

Klaus Iohannis mai dă o fugă pe pământ american ca să îi convingă pe liderii ONU că și România pune umărul la binele lumii. A ajuns astăzi la summit-ul ONU de la New York unde, conform Administrației Prezidențiale, Președintele urmează să-și țină discursul.

Oficial, Iohannis vorbește mâine, dar poziția e clară. Așa cum e afișat pe site-ul administrației prezidențiale, Iohannis dă tot ce are mai bun să rezolve razboaiele din Ucraina și Orientul Mijlociu.

Până atunci, se bucură de la distanță că tocmai a mai primit bani de la Ciolacu, bani de cheltuială până își termină mandatul. Administrația Prezidențiale primește aproape un milion și jumătate de euro de la bugetul țării după rectificarea bugetară a guvernului.

De cheltuit s-a apucat deja – la summit-ul ONU de la New York a ajuns cu același avion de lux Gulfstream cu care e deja obisnuit. Dacă pe plan extern călătoriile merg perfect, în țară lucrurile sunt mai complicate pentru Presedintele Romaniei.

Mai are de așteptat până află dacă are voie sau nu să candideze la alegerile parlamentare. Biroul Electoral Central a anunțat că mai are nevoie de o zi ca să vină cu o decizie, așa că răspunsul pentru Iohannis vine tocmai vineri, în loc de joi.

Exit mobile version