• Propunerile sunt formal făcute de ministrul Educației, potrivit legii Cancelariei Ordinelor.
  • Ministrul Educației este Ligia Deca, aflat la al doilea mandat, înainte de octombrie 2022 fiind consilier prezidențial pe Educație al președintelui Klaus Iohannis.
  • Decretul cu decorațiile pentru 101 școli și licee a fost publicat în Monitorul Oficial cu o zi înainte de Ziua Mondială a Educației care pică sâmbătă, 5 octombrie.

Klaus Iohannis și-a decorat liceul la care a avut catedra blocată 27 de ani, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, și liceul la care predă soția lui, Carmen Iohannis, mai exact Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Cele două licee sunt printre școlile premiate de președinte vineri, 4 octombrie, și sunt decorate în cel mai înalt grad prevăzut de ordinul Meritul pentru Învățământ.

Liceul la care a predat Klaus Iohannis până să își rezerve catedra în anul 1997 când când a fost numit inspector școlar general adjunct, în 2000 fiind ales primar al Sibiului, și liceul la care predă soția sa, profesoară de limba engleză, Carmen Iohannis, nu au mai fost decorate anterior de vreun președinte cu alt grade inferioare, conform datelor disponibile de la Administrația Prezidențială.

Propunerile sunt formal făcute de ministrul Educației, potrivit legii Cancelariei Ordinelor. Ministrul Educației este Ligia Deca, aflat la al doilea mandat, înainte de octombrie 2022 fiind consilier prezidențial pe Educație al președintelui Klaus Iohannis.

Recomandări

ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ
TRUMP MERGE ÎN PENNSYLVANIA
VERIFIED BY GOOGLE
PROMOVARE LA TELE-SHOPPING

Decretul cu decorațiile pentru 101 școli și licee a fost publicat în Monitorul Oficial cu o zi înainte de Ziua Mondială a Educației care pică sâmbătă, 5 octombrie. Celelalte trei unități de învățământ decorate cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Mare Ofițer sunt Colegiul Național „Ferdinand I” din Bacău, Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița și Colegiul Național „Silvania” din Zalău.

Citește și