Klaus Iohannis: „123 de paturi ATI vor ajunge în București în maxim 10 zile”

Klaus Iohannis anunță că Guvernul va crește capacitatea de terapie intensivă, la nivel național.

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare, prin fonduri europene, se vor cumpăra monitoare, ventilatoare, paturi, aparate de anestezie și aparate PCR.

Klaus Iohannis a făcut declarații de presă, la Cotroceni, în urma unei ședințe de urgență cu ministrul Sănătății și reprezentanți ai sistemului medical

„Capacitatea pe ventilatoare s-a dublat de la începutul pandemiei“, a anunțat președintele.

Iohannis spune că situația epidemiologică se agravează constant, iar următoarea perioadă va fi foarte dificilă.

Klaus Iohannis te avertizează că situația epidemiologică din țară se agravează și spune că este nevoie și de implicarea oamenilor pentru stoparea răspândirii virusului nefiind suficiente doar măsurile luate de autorități.

Efort național de combatere a pendemiei de coronavirus

„Măsurile autorităților nu vor fi suficiente dacă nu suntem cu toții parte a acestui efort național de a salva cât mai multe vieți“, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a lăudat Guvernul și ministerul Sănătății, în special, pentru acțiunile făcute cu scopul extinderii capacității de tratare a bolnavilor Covid în stare gravă.

Totodată, a anunțat că în București „vom avea în șapte spitale o extensie a capacității ATI. În următoarele maxim 10 zile vom avea suplimentar 120 de paturi de terapie intensivă. Accesarea fondurilor UE prin programul operațional infrastrucutră mare va duce la încă la o creștere a capacității de gestionare a crizei“.

Din fondurile europene se va achiziționa întreaga gamă de aparatură, de la monitoare, ventilatoare, paturi, la ecografe și aparate de RT PCR.

Exit mobile version