• Iohannis: Vaccinarea se impune, este de dorit, este importantă, necesară, dar va rămâne voluntară.
  • El menționează că singura protecție împotriva pandemiei este vaccinarea.

Vaccinarea se impune, este de dorit, este importantă, necesară, dar va rămâne voluntară, a ținut Klaus Iohannis să precizeze. Președintele a făcut apel la români să se vaccineze: „Acum suntem într-o pauză de vară, dar pandemia vine cu noi și noi mutații ale virusului”.

„Vaccinarea se impune, adică este de dorit, este importantă, este necesară. Nu, eu nu sunt adeptul vaccinării obligatorii. Noi de la început, de când spunem de diferite tipuri de vaccin, am spus că vaccinarea este voluntară și așa va rămâne, însă sunt de părere că este nevoie de mai multă vaccinare. România este unul din statele cu grad mic de vaccinare și prin asta automat suntem mai expuși în fața valului 4, care se vede că vine. Deja sunt state europene unde valul 4 se poate măsura. Eu îmi doresc foarte mult ca românii să înțeleagă că pandemia nu s-a terminat. Acum suntem într-o pauză de vară, dar pandemia vine cu noi și noi mutații ale virusului”, spune Klaus Iohannis.

El menționează că singura protecție împotriva pandemiei este vaccinarea.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Precizările șefului statului vine după ce vineri dimineață, înainte de a participa la summitul Inițiativei celor Trei Mări, care s-a desfășurat la Sofia, a spus că nu crede că „măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da”.

„Sincer, nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da. Deci, am trecut printr-un an și jumătate de pandemie, și am repetat acest lucru de multe ori, și o să-l repet și acum. Ieșirea din pandemie și prevenirea revenirii pandemiei, că despre asta vorbim acum, stă în vaccinare. La noi vaccinarea este posibilă, vaccinul este disponibil fără programare, fără niciun fel de birocrație. Deci, eu recomand în continuare fiecărui român să se vaccineze dacă nu dorește să ajungă la spital. Atât de simplu este”, afirma Iohannis.