• Kamala Harris a subliniat importanța alianțelor și a sprijinului pentru Ucraina.
  • Trump a afirmat că ar putea încheia rapid războiul din Ucraina.
  • Kremlinul a reacționat la modul în care s-a vorbit despre Putin.

Moscova e supărată, din nou. Kremlinului nu i-a plăcut modul în care numele președintelui rus Vladimir Putin a fost menționat în timpul dezbaterii prezidențiale de marți seara dintre Kamala Harris și Donald Trump, scrie POLITICO.

Comentând miercuri dimineața, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat că numele lui Putin este folosit ca „instrument în lupta politică internă a Statelor Unite”.

„Chiar nu ne place deloc acest lucru și încă sperăm că vor lăsa numele președintelui nostru în pace”, a spus Peskov.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BACK TO OFFICE
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI
NEW LOOK, NEW YOU
LASĂ MAȘINA ACASĂ!

În timpul dezbaterii, vicepreședintele Harris i-a spus fostului președinte Trump că Putin „l-ar mânca pe pâine” și că liderul rus „ar fi acum instalat la Kiev, cu ochii pe restul Europei” dacă Trump ar fi președinte, în contextul invaziei la scară largă a Moscovei în Ucraina.

Trump a răspuns că Putin nu ar fi invadat niciodată Ucraina dacă el ar fi fost la Casa Albă în locul președintelui Joe Biden.

Peskov a declarat că Kremlinul nu a avut ocazia să urmărească dezbaterea. „Dar dimineața, desigur, am văzut știri cu diferite declarații care au fost făcute în timpul acestei dezbateri”, a spus el. (Kremlinul a declarat anterior că Putin a dormit în timpul dezbaterii prezidențiale din iunie, în care Trump l-a zdrobit pe Biden).

Putin a suprins lumea săptămâna trecută când și-a exprimat „preferința” – evident, sarcastică – pentru Harris, ca să câștige alegerile din noiembrie.

„Râde atât de expresiv și contagios. Asta înseamnă că îi merge bine”, a spus Putin.

Citește și