- La admiterea în MAI nu poţi avea tatuaje vizibile, dar te poţi tatua când eşti poliţist
- Sindicaliştii din poliţie cer MAI să renunţe la restricţiile privind tatuajele
- În SUA, 4 din 10 persoane, cu vârste înte 18 şi 29 ani, au tatuaje
Îți place să știi că ești apărat de brațul lung al legii, dar nu și când e acoperit de tatuaje.
Advertisment
În SUA, 4 din 10 persoane, cu vârste între 18 şi 29 de ani, au tatuaje. La noi, subiectul încă este unul tabu. Mai ales când vine vorba de angajaţi în instituţii-cheie ale statului.
Uite, de exemplu, la admiterea în şcolile MAI, candidaţii nu pot avea tatuaje “la vedere”. Paradoxul e că, odată ce au îmbrăcat uniforma, pot să își deseneze câte simboluri vor.
Recomandări
Gabriel Gîrniţă este de 16 ani poliţist în Dolj. În urmă cu 8 ani şi-a făcut primul tatuaj. Acum, are șapte, iar unele dintre ele sunt la vedere.
Gabriel spune că funcţia pe care o are îi permite să meargă la serviciu în haine civile. Câteodată, tatuajele sunt un avantaj, mai ales pentru cei care lucrează sub acoperire. Iar reproșuri n-a primit, nici de la oamenii de pe stradă, nici de la superiori. E drept, are curaj să vorbească despre lucrurile astea, pentru că e lider de sindicat.
„Am foarte muţi colegi care au tatuaje (…) Avem şi colegi care au anumite tatuaje la vedere, se văd chiar şi din ţinuta de vară, însă aceştia lucrează mai mult în civil, în medii operative ostile, medii în care aceste tatuaje le pot fi folositoare”, spune poliţistul.
Dacă în SUA persoanele tatuate sunt considerate sexy, în România sunt văzute ca rebele, arată un studiu realizat de Zodian Research, în 2019. Când vine vorba despre polițiști, jandarmi sau medici… fiecare are o părere.
Partenerii noștri