• Un atac exercitat asupra unui diplomat rus a dus la reacții severe din partea lui Lavrov.
  • Un al treilea secretar al ambasadei ruse a fost bătut.
  • Ministrul de Externe din Rusia a mai spus că s-a încercat exercitarea de presiuni asupra respectivului ambasador.

Rusia reacționează, după ce un diplomat rus a fost atacat. Lavrov a avertizat Vilnius, Riga şi Tallinn „că sunt responsabile pentru consecinţele psihozei antiruseşti pe care au declanşat-o„. Acuzațiile au fost aduse de către Lavror, ministrul rus de Externe, conform RIA.

Un diplomat rus din capitala lituaniană a fost atacat şi s-a încercat exercitarea de presiuni asupra ambasadorului„, a adăugat Lavrov.

Radiodifuzorul naţional lituanian a raportat săptămâna trecută că un al treilea secretar al ambasadei ruse a fost bătut în seara zilei de 24 februarie în apropierea ambasadei, într-o curte rezidenţială. Radiodifuzorul a citat un purtător de cuvânt al poliţiei lituaniene.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Un suspect în cazul bătăii, care a avut loc în timp ce aproximativ 10.000 de persoane s-au adunat în faţa ambasadei pentru a-şi arăta sprijinul pentru Ucraina, a fost arestat.

Lavrov îl acuză pe Zelenski de dorința de provocare a unui conflict între Rusia și NATO

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat astăzi că președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu este interesat de negocieri și vrea să provoace un conflict între Rusia și NATO.

„Dacă Zelenski a fost atât de supărat că NATO nu l-a apărat, înseamnă că speră să rezolve conflictul prin aducerea NATO în poveste, nu prin negocieri. NATO va folosi pretextul războiului în Ucraina, pentru a atrage din ce în ce mai multe țări în rândurile sale”, a declarat Lavrov într-o conferință de presă după discuțiile cu omologul său kârgâz, Ruslan Kazakbayev.

„Iar eu am o întrebare. Dacă el este atât de supărat din cauza faptului că NATO nu a intervenit de partea sa, așa cum spera, înseamnă asta, oare, că speră să rezolve conflictul prin implicarea NATO în toată povestea asta, și nu pe calea negocierilor?”, a declarat ministrul de Externe al Rusiei.