- În SUA și Japonia se vând deja alimente modificate genetic.
- Unii oamenii de știință militează pentru folosirea metodei CRISPR.
- Cercetătorii din spatele metodei CRISPR au primit premiul Nobel în 2020.
- Editarea genetică ar putea reduce bolile animalelor și ar combate schimbările climatice.
Legea care permite vânzarea alimentelor modificate genetică a rămas în aer în Marea Britanie, din cauza alegerilor. Astfel, Japonia și SUA le-o iau înainte britanicilor.
Care-i miza? Animalele pot fi modificate să fie mai rezistente la boli și să nu mai aibă un impact pentru încălzirea globală. Aproape 15% din emisiile anuale de CO2 sunt produse de animalele de la ferme. Discuția s-a amplificat în ultimii ani datorită metodei CRISPR de editare genetică. Aceasta a fost premiată cu Nobel în 2020 și a deschis noi oportunități pentru oamenii de știință.
Dacă unii oameni de știință vor cât mai rapid implementată legislația pentru a testa editarea genetică a animalelor, opozanții tehnologiei spun că nu a fost demonstrat că editarea genetică este safe și nici dacă are un impact asupra bunăstării animalelor. Ambele părți doresc însă reguli clare.