• Miniștrii Australiei, Canadei, Germaniei, Italiei, Japoniei, Noii Zeelande, Coreei de Sud, UK și SUA au semnat comunicatul.
  • Rusia a folosit armele primite de la Coreea de Nord pentru a ataca Ucraina și a prelungi suferința ucrainienilor, se arată în comunicat.
  • Rusia a respins afirmațiile despre o cooperare militară cu Coreea de Nord și că relațiile celor două țări nu afectează securitatea regiunii.

Miniștrii de Externe ai țărilor Occidentale cer Coreei de Nord să oprească livrările de armament către Rusia
și să își înceteze programul de înarmare nucleară.

Rezolvarea conflictelor cu arme este inacceptabilă, singura soluție pentru pace durabilă fiind diplomația, arată miniștrii.

Declarația statelor Occidentelor, a miniștrilor acestor state, vine la o zi după ce Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acțiune pentru a atenționa Coreea de Sud.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
TÎLVĂR SCHIMBĂ STRATEGIA

E vorba de un comunicat semnat de statele Occidentale, printre care SUA, UK, Australia, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, în care cer Coreei de Nord să nu mai livreze arme către Rusia și să își înceteze activitatea, programul nuclear, într-un mod verificabil, ireversibil și complet.

Este vorba de livrări de arme pe care Coreea de Nord le-ar fi făcut către Rusia și pe care Rusia le-ar fi folosit în războiul cu Ucraina.

Rusia a afirmat de mai multe ori că nu are o colaborare militară cu Coreea de Nord și că, de altfel, colaborarea cu Coreea de Nord nu are nicio intenție de a periclita securitatea regiunii și de a începe acțiuni de agresiune contra acestor țări.

Citește și