Liderii religioși au dat vina pe victime pentru abuzurile sexuale suferite. Concluzia unei anchete derulate în Marea Britanie

În urma unei anchete, derulate de-a lungul mai multor săptămâni anul trecut, care a avut în vizor Biserica Catolică și Biserica Anglicană, a apărut un raport care arată că există „deficiențe șocante” și o „ipocrizie flagrantă” în modul în care marile grupări religioase tratează acuzațiile de abuzuri sexuale asupra copiilor, relatează BBC.

Ancheta a examinat dovezi care au provenit din partea a 38 de grupări, inclusiv creștine, iudaice, islam, baptiștii, metodiștii, hinduismul, budiștii, dar și altele.

Raportul a concluzionat că liderii au descurajat raportarea abuzurilor pentru a proteja reputația grupărilor.

Conform raportului, liderii religioși au învinovățit victimele pentru abuzurile pe care le-au suferit și s-au bazat pe dogma religioasă atunci când au răspuns la acuzații.

Raportul arată că cei mici sunt puși în pericol prin

Lipsa discuțiilor este legată de noțiunile de onoare, cu consecințe pentru capacitatea unui individ de a se căsători, consecințe asupra familiei sale și asupra comunității. În cazuri extreme, faptul de a fi văzut un individ dezonorant poate duce la violență împotriva respectivei persoane sau familiei sale”, spune raportul.

Exit mobile version