• Ramzan Kadyrov a amenințat că va trimite o Tesla Cybertruck înarmată în Ucraina.
  • El l-a lăudat pe Elon Musk și a sugerat că tehnologia Tesla ar putea ajuta Rusia în război.
  • Videoclipul reflectă sprijinul său pentru Kremlin.

Liderul regiunii Cecenia din Rusia, Ramzan Kadyrov, a publicat sâmbătă un videoclip pe Telegram în care amenință că va trimite în Ucraina o Tesla Cybertruck modificată pentru a participa la conflictul militar, scrie Mediafax.

În videoclip, Kadyrov poate fi văzut conducând un vehicul Cybertruck Tesla, care a fost echipat cu o mitralieră montată pe acoperiș, pregătit aparent pentru a fi utilizat în zona de război. În timp ce conduce, Kadyrov îl elogiază pe Elon Musk, directorul executiv al Tesla, pe care îl numește „cel mai puternic geniu al timpurilor moderne.”

Liderul cecen subliniază importanța tehnologiei Tesla în cadrul operațiunilor militare și menționează că așteaptă cu nerăbdare viitoarele produse ale companiei, care, în opinia sa, ar putea contribui la succesul „operațiunii militare speciale” în Ucraina – termenul folosit de autoritățile ruse pentru a descrie invazia în țara vecină.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Acest videoclip nu este prima demonstrație extravagantă a lui Kadyrov, care este cunoscut pentru declarațiile și acțiunile sale publicitare menite să atragă atenția publicului și să sublinieze loialitatea sa față de Kremlin. De asemenea, este o altă încercare de a sublinia influența și puterea tehnologică pe care Rusia încearcă să o proiecteze pe scena internațională, chiar dacă prin utilizarea unor produse dezvoltate în Occident. Deși este neclar dacă acest vehicul va ajunge într-adevăr pe câmpul de luptă, mesajul lui Kadyrov reflectă continuarea sprijinului său neclintit pentru acțiunile militare rusești în Ucraina.

Citește și