• Anura Kumara Dissanayake, politician de stânga, a câștigat alegerile prezidențiale din Sri Lanka după un al doilea tur istoric de numărare a voturilor.
  • În primul tur, Dissanayake a obținut 42,31% din voturi, iar rivalul său, Sajith Premadasa, 32,76%, fără niciun candidat atingând 50%.
  • Alegerile au fost primele după înlăturarea lui Gotabaya Rajapaksa în 2022, în urma protestelor masive cauzate de criza economică severă din țară.

Politicianul de stânga, Anura Kumara Dissanayake a câștigat alegerile prezidențiale din Sri Lanka după un al doilea tur istoric de numărare a voturilor, scrie BBC.

Niciun candidat nu a obținut mai mult de 50% din totalul voturilor în primul tur, în care Dissanayake a obținut 42,31%, în timp ce cel mai apropiat rival al său, liderul opoziției Sajith Premadasa, a obținut 32,76%.Dar Dissanayake, care a promis alegătorilor o bună guvernare și măsuri dure de combatere a corupției, a ieșit învingător după a doua numărătoare, care a luat în considerare a doua și a treia opțiune a alegătorilor.

Alegerile de sâmbătă au fost primele care au avut loc de când protestele în masă l-au înlăturat pe liderul țării, Gotabaya Rajapaksa, în 2022, după ce Sri Lanka a suferit cea mai gravă criză economică.

Recomandări

PLANUL LUI NETANYAHU
CUM VA FI VREMEA
RECENZIA LUI BEZOS
DEF-UL MAI DEVREME
CINE DEȚINE MONOPOLUL
AMERICAN SPEED

Citește și