• Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost asasinat la Teheran, a anunțat miercuri dimineață Garda Revoluționară paramilitară a Iranului.
  • Hamas a declarat că Haniyeh a fost ucis „într-un raid aerian sionist asupra reședinței sale din Teheran, după ce a participat la învestirea noului președinte al Iranului”.
  • Iranul acuză Israelul pentru atac.

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost asasinat la Teheran, a anunțat miercuri dimineață Garda Revoluționară paramilitară a Iranului. Hamas a acuzat Israelul pentru atac, scrie AP.

Hamas a declarat că Haniyeh a fost ucis „într-un raid aerian sionist asupra reședinței sale din Teheran, după ce a participat la învestirea noului președinte al Iranului”.

„Reședința lui Ismail Haniyeh, șeful biroului politic al Rezistenței Islamice Hamas, a fost lovită în Teheran și, ca urmare a acestui incident, el și una dintre gărzile sale de corp au fost martirizați”, scrie site-ul de știri Sepah al Corpului Gardienilor Revoluției Islamice.

Recomandări

SCHOLZ SUSȚINE UCRAINA
FAMILIA PE PRIMUL LOC
NOI FUNCȚII DE LA META
SPRE STELE ȘI MAI DEPARTE
OMAGIU REGINEI
SABALENKA IA TROFEUL

Haniyeh a părăsit Fâșia Gaza în 2019 și a trăit în exil în Qatar. Principalul lider Hamas din Gaza este Yehya Sinwar, care a pus la cale atacul din 7 octombrie.