• Hezbollah și Israelul au lansat noi atacuri peste graniță.
  • Hassan Nasrallah a vorbit pentru prima dată de la bombardamentele mortale cu dispozitive pe care le-a descris drept o „lovitură dură”.
  • În timpul discursului, Hezbollah a lovit de cel puțin patru ori în nordul Israelului, iar doi soldați israelieni au fost uciși într-o lovitură mai devreme joi.

Liderul Hezbollah din Liban a declarat joi că atacul masiv împotriva grupării folosind dispozitive de comunicaţii a fost o „lovitură severă” şi a spus că Israelul a depăşit o „linie roşie”, scrie ABC News.

Liderul Hezbollah a promis să continue loviturile zilnice asupra Israelului, în ciuda atacului cu bombă în masă de săptămâna aceasta asupra dispozitivelor sale de comunicații, și a declarat că israelienii strămutați de lupte din casele de lângă granița cu Libanul nu vor putea reveni până când războiul din Gaza nu se va încheia.

Hezbollah și Israelul au lansat noi atacuri peste graniță, în timp ce Hassan Nasrallah a vorbit pentru prima dată de la bombardamentele mortale cu dispozitive pe care le-a descris drept o „lovitură dură” – și pentru care a promis că se va răzbuna.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Atacurile de două zile care au vizat mii de pagere și walkie-talkie ale Hezbollah au fost atribuite pe scară largă Israelului, sporind temerile că 11 luni de schimburi de focuri aproape zilnice între Hezbollah și Israel se vor transforma în război total.

În timpul discursului, Hezbollah a lovit de cel puțin patru ori în nordul Israelului, iar doi soldați israelieni au fost uciși într-o lovitură mai devreme joi. Avioanele de război israeliene au zburat la joasă înălțime deasupra Beirutului în timp ce Nasrallah vorbea și au spart bariera sunetului, împrăștiind păsări și determinând oamenii din case și birouri să deschidă rapid ferestrele pentru a le împiedica să se spargă.

Nasrallah a declarat că grupul investighează modul în care au fost efectuate atentatele.

„Da, am fost supuși unei lovituri uriașe și severe”, a spus el. „Inamicul a depășit toate granițele și liniile roșii”, a spus el. Arătând spre numărul de pagere și walkie-talkie, el a acuzat Israelul că intenționează să ucidă mii de oameni în același timp. „Inamicul se va confrunta cu o pedeapsă severă și corectă de unde se așteaptă și de unde nu se așteaptă”.

El a declarat că Hezbollah își va continua barajele în nordul Israelului atâta timp cât războiul din Gaza va continua, promițând că Israelul nu își va putea aduce poporul înapoi în regiunea de frontieră. „Singura cale este oprirea agresiunii asupra populației din Gaza și Cisiordania”, a spus el. „Nici loviturile, nici asasinatele și nici un război total nu vor realiza acest lucru”.

Citește și